КИЕВ
03:11
Брюссель
02:11
Москва
04:11
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Адміністрація Сполучених Штатів Америки планує ввести санкції проти проекту "Північний потік-2"

21 мая, 16:42  Политическая  Украина

 

Про це повідомив міністр енергетики США Ріка Перрі, передає Bloomberg.

 

"Опір "Північному потоку-2" все ще дуже активний в США", - заявив Перрі.

 

"Я очікую не в настільки віддаленому майбутньому, що Сенат США і Палата представників направлять президенту США законопроект, який передбачатиме дуже, дуже тяжкі обмеження для компаній, які продовжують вести справи з проектом "Північний потік-2". Так що стежте за новинами", - додав він.

 

Нагадаємо, за словами держекретаря Держдепу США Майка Помпео, "Північний потік-2" має бути зупинений.

 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав будівництво "Північного потоку-2" фінансуванням зброї для президента РФ Володимира Путіна.

 

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що будівництво російського газопроводу в Німеччину "Північний потік - 2" є загрозою не тільки для енергобезпеки Євросоюзу, але також для Сполучених Штатів.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала російському президенту Володимиру Путіну, що "Північний потік-2" для неї не означає того, що Україна не буде більше транзитною країною.

 

Європейський комісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер вважає, що незважаючи на тиск з боку США проект газопроводу "Північний потік-2" не буде зупинений.

 

У США вважають російські ініціативи з побудови газопроводу "Північний потік-2", а також "Турецький потік" політичними інструментами, які далекі від суто комерційних проектів.

 

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що газопровід "Північний потік-2" може стати підставою для чергової агресії Російської Федерації.

 

 

 

Джерело: Прямий

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу