КИЕВ
04:02
Брюссель
03:02
Москва
05:02
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Україна вирішила пограти з Німеччиною проти США?

12 апреля, 08:55  Политическая  Украина

Багато прокоментовано навколо "Північного Потоку-2", а також навколо позиції Німеччини щодо миротворчої місії ООН на Донбасі. 

 


За інформаційними кулісами, поміж тим, залишилась тема, яка обговорювалась на рівні лідерів у Берліні і яка особисто у мене викликала певні питання щодо потенційного впливу цієї розмови на наші відносини з нашим стратегічним партнером США.

 

Мова йде про те, що Президент України та канцлер Німеччини обговорили питання протекціоністських мит, які запроваджують США щодо металургійної продукції як українських, так і європейських виробників.

 

Понад те, як додав Президент України, "скоординована позиція України та Німеччини надзвичайно важлива".

 


Лише у мене складається враження, що Україна вирішила пограти з урядом Німеччини проти уряду Сполучених Штатів?

 

Нагадаю, що США - не просто ключовий безпековий союзник України, без підтримки якого війна з Росією буде програна з великою долею ймовірності. США - це країна, яка, попри сповільнений темп реформ в Україні, не скоротила програми підтримки нашій державі.

 

Нинішній уряд США прийняв рішення надати Україні летальну оборонну зброю - ще рік-півтора тому це виглядало майже як мрія. Уряд США зайняв жорстку та безкомпромісну позицію проти будівництва газопроводу "Північний Потік-2".

 

Уряд США закручує гайки путінському режиму за допомогою санкцій оточенню Путіна, тим самим серйозно збільшуючи ціну агресії Росії.

 

Але виглядає, що українській владі цього недостатньо. Ледве налагодивши відносини з Білим Домом після провальної стратегії на президентських виборах у США, в Києві явно націлені їх зіпсувати, вирішивши відкрито зайняти сторону в економічній американсько-європейській війні. І тим самим ризикуючи серйозно підірвати відносини з адміністрацією Трампа.

 


Ми маємо відстоювати інтереси своїх виробників та експортерів. Але, по-перше, в даному випадку ще потрібно з'ясувати - йдеться про державний інтерес чи інтереси кількох олігархів.

 

По-друге, такі речі потрібно проговорювати напряму з американськими партнерами, а не координуватись за спиною США з Німеччиною.

 

Не в тій, на жаль, Україна позиції, щоб створювати такі сепаратні альянси.

 

Автор: Віталій Скоцик, голова Аграрної партії

 

Джерело: Корреспондент

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу