КИЕВ
22:07
Брюссель
21:07
Москва
23:07
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Росію не повернули в ПАРЄ, однак ризик дуже великий - Ар’єв

17 мая, 16:22  Политическая  Украина

 

 

Росію не повернули в Парламентську асамблею Ради Європи, тому що це неможливо зробити без внесення змін в регламент ПАРЄ.


Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.


"Рішення приймає тільки ПАРЄ, а не Комітет міністрів. Урядова складова не вирішує за парламентську. Але сьогодні у Гельсінкі більшість міністрів закордонних справ членів Ради Європи дали відповідний сигнал ПАРЄ", - пояснив Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

 

Він зазначив, що для повернення Росії необхідно ухвалити ще два рішення: на регламентному комітеті ПАРЄ 3 червня і під час голосування на парламентській сесії 25 червня.


"Ризик безумовного повернення Росії великий. Дуже великий. Українська позиція ослаблена і ситуацією в ВР (неважливо, розпуск чи без коаліції - все погано), і повною відсутністю позиції новообраного президента, який на момент голосування вже отримає свою булаву. Ті, хто просуває повернення РФ в ПАРЄ спираються саме на це - досі нам 5 років вдавалося ефективно тримати позиції", - написав Ар'єв.


Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ. При цьому у самому документі немає згадки "Росії".

 

В ньому стверджують, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.


Міністри також висловилися за те, щоб делегації всіх держав-членів могли взяти участь у наступній червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів до Європейського суду з прав людини.


Міністри стверджують, що необхідно розробити чітко визначену додаткову процедуру покарання держав-порушниць.

 

Джерело:Європейська правда 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу