КИЕВ
09:27
Брюссель
08:27
Москва
10:27
Вторник, 19 марта 2024

Новости



В Україні стартували військові навчання з американськими літаками

09 октября, 07:00  Политическая  Украина

В Україні стартували масштабні багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо", в якому беруть участь вісім держав-членів НАТО.

З 8 по 19 жовтня у місті Старокостянтинів (Хмельницька область) та аеродромі Гавришівка (Вінницька область) військовослужбовці Повітряних сил України разом з колегами з Бельгії, Великої Британії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії та США виконуватимуть спільні завдання, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на прес-службу Міноборони.

У навчаннях братиме участь 700 військовослужбовців.

«Чисте небо - 2018» це один із практичних кроків Повітряних Сил ЗС України на шляху наближення українського війська до стандартів НАТО, це демонстрація підтримання миру та стабільності в повітряному просторі України, підвищення рівня довіри та безпеки в регіоні, - заявив генерал-майор Андрій Ярецький, який є керівником навчань.

Зазначається, що США будуть представлені на навчаннях понад 10 одиниць винищувальної, транспортної авіації та безпілотників з трьох штатів - Каліфорнії, Міссурі та Іллінойса. У вильотах візьмуть участь американські літаки F-15C/D, С-130, КС-135, МQ-9.

Джерело: narodna-pravda.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу