КИЕВ
10:49
Брюссель
09:49
Москва
11:49
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Геращенко розповіла про спекуляції щодо денонсації договору між Україною і Росією

03 сентября, 14:30  Политическая  Украина

В Україні сьогодні відбуваються різні спекуляції щодо денонсації договору між Україною і Росією. Про це на сторінці у Facebook наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.


"Кілька лідерів фракцій ( які, до речі, не голосували за визнання РФ країною-агресором) знову розпочали спекуляції щодо денонсації договору між Україною і Росією", - написала вона.


За словами Геращенко, договір про дружбу і співробітництво першою, 4 роки тому порушила РФ, це вона його фактично денонсувала і розірвала.


"Всі наші міжнародні позови проти країни - агресора будуються якраз на порушення РФ договору, ключових його статей - про повагу до територіальної цілісності і суверенітету України, про непохитність наших кордонів. Й це Кремль прагнув офіційно розірвати Договір руками України, бо немає угоди - немає відповідальності.... Сьогодні ж абсолютно інша ситуація: восени дія закону вимагатиме пролонгації, як правило, це відбувається автоматично, але не може бути й мови про автоматичну пролонгацію Договору про дружбу. Ні про яке розривання, денонсацію мова не йде, бо в 2014, коли діяла Угода - РФ грубо її порушила. Й має за це відповідати за окупацію, анексію: порушення кордону, ключові статті Угоди. А от продовжувати дію цього Договору - дійсно не можливо, бо немає ні дружби, ні співробітництва, а ж війна і російська агресія", - пояснила вона.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу