КИЕВ
02:35
Брюссель
01:35
Москва
03:35
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Про «рівні» умови для бізнесу по-українськи

08 августа, 12:40  Политическая  Украина

Україна продовжує залишатися у списку держав із просто ганебною корумпованістю. 134-е місце за рейтингом Transparency International неприпустиме для країни, яка декларує курс на Євросоюз. Після чотирьох років «рішучих реформ» за рівнем корупції ми мало чим відрізняємося від Гондурасу і Зімбабве. Чому я змушена знову нагадати про цей відомий факт?

 
Бо проблема не оминула наших колег по Асоціації операторів зовнішньої реклами. Яскраві приклади реальних відносин між владою і бізнесом добре видно у Дніпрі та Черкасах.


Асоціація минулого тижня була змушена писати відкритий лист до Дніпровської міської ради. Там під прикриттям Реформи просто дерибанять ринок реклами на користь своїх «кишенькових» операторів. В одних дозволи достроково анульовують, а іншим - видають. Це відкрито роблять чиновники мерії, ухвалюючи офіційні рішення, які суперечать не тільки здоровому глузду, а й законам країни. Асоціація прямо вказала на порушення і вимагає припинити свавілля.


А днями відкритого листа до Президента написав Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас. Тамтешня влада не може впоратися з місцевим бізнесменом Сергієм Вікторовичем Кудактіним. Виявляється, той монопольно володіє сотнею білбордів у центрі Черкас, однак працює без будь-яких дозволів, тобто нелегально. Бюджет міста щомісяця втрачає 100 тис. грн. Крім того, підприємець не стежить за станом конструкцій, що не просто аварійні, а загрожують здоров'ю черкащан. Одна з конструкцій уже впала і поранила шестеро людей. При чому тут президент, якщо є поліція, прокуратура, НАБУ і суд, врешті-решт, - запитаєте ви. Просто бізнесмен плювати хотів на рішення місцевої влади і судів. Варто пояснити, пан Кудактін - голова Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"».


Важко повірити, але мер обласного центру змушений апелювати до Президента країни, аби той вгамував члена своєї партії. При цьому ще й наголошував на бездіяльності правоохоронців міста. Отакий в Україні захист конкуренції, стимулювання бізнесу та виконання антимонопольного законодавства. Це при тому, що створено армію антикорупційних органів, які проїдають сотні мільйонів гривень платників податків. А цілий мер міста не може впоратися з підприємцем, який працює нелегально, і цього впритул не бачать правоохоронці.


Асоціація операторів зовнішньої реклами змушена втручатися в роботу знахабнілих чиновників і правоохоронців. Ми використаємо всі доступні законом методи і будемо не тільки стежити за ситуацією в Черкасах і Дніпрі, а й до кінця боротися за право чесно працювати в нашій країні.

Автор: Оксана Поліщук

Джерело: Кореспондент

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу