КИЕВ
00:26
Брюссель
23:26
Москва
01:26
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Аграрна партія увійшла до трійки переможців виборів до ОТГ – офіційні дані ЦВК

13 ноября, 17:42  Политическая  Украина

На виборах до об'єднаних територіальних громад, що відбулися 29 жовтня, Аграрна партія посіла третє місце, поступившись лише «Батьківщині» та БПП «Солідарність». За офіційними даними ЦВК, політична сила здобула 8,72% голосів виборців.

 

В Аграрній партії заявляють, що вибори до 201 ОТГ відбувалися з великою кількістю маніпуляцій та випадків адміністративного тиску на кандидатів, незалежних від влади та олігархії.

 

«На цих виборах проти представників Аграрної партії було кинуто весь арсенал брудних технологій та задіяно величезний адміністративний ресурс. Влада вже зрозуміла значення децентралізації і тепер докладає усіх зусиль для зміцнення президентської вертикалі на місцях, боячись втратити адміністративні важелі впливу на виборах та контроль над ресурсами громад. Проти нас проводилися цілі кампанії із використанням адмінресурсу,  «чорного» піару, зриву виборів на окремих дільницях, друку бракованих бюлетенів, організованого підвезення виборців та їх підкупу. У низці областей і кандидати від партії, і її виборці отримували відверті погрози в різній формі. Та попри це, Аграрна партія здобула третє місце серед 50 політичних сил, що брали участь у виборах, і залишила позаду низку парламентських партій», - підкреслив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Як свідчать дані ЦВК, за результатами опрацювання 100% протоколів, кандидати-аграрії отримали 383 депутатських мандати у радах новостворених ОТГ та ще 29 членів Аграрної партії пройшли шляхом самовисування.

 

Уперше Аграрна партія взяла участь у виборах до всіх 25 міських ОТГ, в яких відбувалися вибори, і також посіла третє місце серед переможців.

 

«Ми вперше висунули своїх кандидатів на виборах до міських ОТГ і довели, що Аграрна партія - це партія всього українського народу. Рівноцінно висока підтримка в сільських і міських громадах свідчить про те, що Аграрна партія не є «нішевою», її виборці представляють весь зріз суспільства, зокрема, й міську інтелігенцію», - наголосив Віталій Скоцик.

 

Не лише представники Аграрної партії, а й більшість експертів одностайні в тому, що вибори в ОТГ свідчать про зміни уподобань виборців на користь ідеологічних партій із розвинутою структурою організацій на місцях. І перемога Аграрної партії в ОТГ є очевидною заявкою на гідний результат у майбутніх парламентських виборах, - підкреслив Віталій Скоцик.

 

«Громади, підтримуючи нас, руйнують олігархічну систему, обирають незаплямованих і незалежних місцевих лідерів. Вірю, що цей рух за очищення політики, в авангарді якого ми йдемо, стане головним переможним трендом і для всієї країни. Це призведе до зміни всієї політичної архітектури в Україні. Справжній розвиток держави має розпочатися з оновлення політичної системи, в якій відбуватиметься конкуренція програм, ідей і смислів, а не олігархічних гаманців», - переконаний лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Нагадаємо, 8 листопада З'їзд Аграрної партії ухвалив рішення про участь у виборах в 51 новоствореній громаді 17 областей України, призначених на 24 грудня цього року. 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу