КИЕВ
10:29
Брюссель
09:29
Москва
11:29
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Провал голосування за виборчі закони означає, що олігархічна система опирається змінам - Скоцик

20 октября, 13:24  Политическая  Украина

Зняття недоторканності з народних депутатів не принесе якісних змін без реформи виборчого законодавства, дієвої системи правосуддя і боротьби з корупцією. Те, що парламент провалив голосування за нові виборчі закони, свідчить про опір олігархічної системи політичним реформам.

 

Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, коментуючи парламентське голосування щодо двох законопроектів про зняття депутатської недоторканності і трьох законопроектів, які стосувалися зміни виборчого законодавства.

 

Він нагадав, що Аграрна партія давно закликає оздоровити парламентаризм і скасувавши депутатську недоторканність.

 

«Недоторканність стала атавізмом нашої політичної системи і навіть загальмувала розвиток парламентаризму. Бо за цим статусом від каденції до каденції під «куполом» ховається криміналітет і корупціонери. Професійність складу парламенту досі залишається під великим питанням. Однак те, що Верховна Рада під тиском суспільства зробила перші кроки до зняття недоторканності - лише мала частина змін, яких ми вимагаємо», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

На його думку політика, провал голосування за три проекти щодо зміни виборчої системи засвідчив сильний олігархічний опір реформам у парламенті.

 

«Це ще одне свідчення неповного і навіть імітативного характеру реформ. Парламентські сили залишаються маріонетками олігархії і за наказом згори консервують відсталість у політичній системі України», - вважає лідер Аграрної партії.

 

На його думку, синхронно зі зняттям недоторканності з нардепів слід працювати над утвердженням верховенства права. Треба забезпечити очищення правоохоронної та судової систем від корупційних елементів та структур, що виконують політичні замовлення високопосадовців.

 

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада направила на розгляд Конституційного суду два законопроекти щодо обмеження недоторканності народних депутатів. Разом з тим, голосування за три проекти змін до виборчого законодавства було провалене.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу