КИЕВ
08:54
Брюссель
07:54
Москва
09:54
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Підготовка до наступних президентських і парламентських виборів уже стартувала – Скоцик

14 июля, 17:14  Политическая  Украина

Підготовка до наступних президентських і парламентських виборів уже розпочалася. Причому вибори до ВРУ можуть відбутися достроково, попри небажання керівництва держави їх проводити. Суспільство зацікавлене в тому, щоб наступний склад парламенту був більш професійним та ефективним, ніж нинішній.


Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в ефірі телеканалу «112».

 

На його думку, події у Верховній Раді та урядова активність щодо соціальних питань вказують на те, що в Україні стартувала підготовка до наступних президентських і парламентських виборів.

 

«Я - не прибічник радикального розвитку подій. Але дочасне проведення парламентських виборів цілком реальне вже до кінця поточного року», - сказав політик.

 

На його думку, заяви Президента України про те, що дочасних виборів не буде, є радше дипломатичною риторикою, покликаною озвучити те, чого від нього очікують. Насправді ж дата проведення виборів більше залежить від того, як розвиватиметься ситуація в країні, - переконаний Віталій Скоцик.

 

 

За його словами, українське суспільство очікує змін та підвищення ефективності парламенту. І наступні вибори дають шанс на обрання більш професійного складу Верховної Ради. 

 

«Ми не бачимо ефективності в діяльності Верховної Ради цього скликання. За якістю цей парламент поступається тому, що був під час перших скликань незалежності нашої держави. Вибори дають шанс Українському народу обрати значно кращий склад парламенту, ніж нинішній», - вважає політик.

 

Водночас, на його думку, важливою умовою формування професійного парламенту є зняття недоторканності з усіх нардепів.

 

«Очевидно, що багато народних депутатів ішли до Верховної Ради цього скликання, щоб уникнути кримінальної відповідальності, оскільки були задіяні в тих чи інших корупційних схемах. Очікуємо, що восени буде ще більше подій у Верховній Раді, пов'язаних із поданнями про зняття недоторканності. За всіма ознаками, новостворені антикорупційні органи набирають сили й досвіду. Але з точки зору вимог українського суспільства доцільно зняти недоторканність з усіх депутатів ВР без винятку», - переконаний лідер Аграрної партії.

 

Після скасування недоторканності багато людей, які шукали у парламенті захисту від кримінальних справ, зрозуміють, що це не те місце, де можна сховатися. Це допоможе Верховній Раді очиститися від тих, хто її дискредитує, - вважає Віталій Скоцик. 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу