КИЕВ
12:29
Брюссель
11:29
Москва
13:29
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Збір підписів: одностайність, як на референдумі 1991-го

22 мая, 17:00  Политическая  Украина

«Хіба дустом з попелом людей посипати, щоб додуматися землю продавати», - так дотепно висловилася жінка з Бориспільського району, беручи участь в акції «Не дамо вкрасти землю!». Під цим афоризмом підпишуться більш ніж 90% українців, адже опір впровадженню дикого ринку землі вже став всенародним.

 

Коли ми кілька тижнів тому розпочинали Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!», то мали достатньо приводів для хвилювання. Адже коштів на велику промокампанію у аграріїв нема, як і власних телеканалів, які б постійно розказували людям про небезпеку ринку землі в нинішніх умовах. Але хід акції показав, що більшості українців нічого пояснювати не треба: вони прекрасно розуміють, що, розбазаривши землю, держава не вистоїть, і готові зупинити земельну аферу. Причому і селяни, і мешканці міст однаково активно долучилися до збору підписів. Акція вже стала символом єднання українців навколо простої і надважливої ідеї - захисту української землі.

 

На сьогодні по всій країні зібрано близько мільйона підписів. Абсолютна більшість опитаних - понад 90% - рішуче виступають проти розпродажу головного національного багатства, який у нинішніх умовах підірве роботу аграрної галузі і дестабілізує країну. Таку єдність українці демонстрували тільки під час референдуму про Незалежність у грудні 1991 року!

 

Зараз тисячі активістів у всіх регіонах спілкуються з людьми і збирають десятки підписів за годину. Багато людей готові не лише засвідчити свою волю на папері, а й особисто приїхати до Києва під Верховну Раду, щоб нагадати депутатам, чия думка повинна бути для них дороговказом при ухваленні законів.

 

У цю мить наш автопробіг «Не дамо вкрасти землю!» пересікає кордон чергової області - яскрава автоколона аграріїв з десятків машин, які долають по 700-800 кілометрів за добу, заїжджаючи в усі куточки країни.

 

До офісу Аграрної партії з різних регіонів України люди продовжують надсилати анкети, вирізані зі спецвипуску бюлетеня Аграрної партії, присвяченого земельному питанню. Більшість голосів - проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

 

Вражає і те, що українці готові жертвувати чимсь важливим для того, щоб відстояти загальнонаціональний інтерес - захистити українську землю. Знаю фермерів, які планували купити нову техніку, але коли дізнались про збір підписів, вирішили організаційно підтримати акцію. Говорять відверто: якщо не захистимо землю від розкрадання, новий трактор чи сіялка вже не пригодиться.

 

На площах і вулицях, на ярмарках і в клубах, за кермом автомобіля і трактора люди говорять одне: «Ми не дамо вкрасти землю!». У багатьох регіонах збір підписів поєднано з пікетуванням структур Держкомзему - одного з найбільш корумпованих органів держави. Чи чує влада український народ? Безумовно. Інша річ - чи готова вона змінюватися і міняти свою політику. Це стане зрозуміло зовсім скоро, адже парламент має незабаром розглядати недолугий урядовий законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення.

 

7 червня під Верховною Радою проводимо всеукраїнський страйк проти непродуманого продажу землі і за ґрунтовну земельну реформу. Нагадаємо депутатам про волю народу. Боротьба триває.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу