КИЕВ
06:18
Брюссель
05:18
Москва
07:18
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Адмінресурс та підкуп виборців уже не спрацьовують в Україні - Скоцик

15 мая, 13:45  Политическая  Украина

Парламентські партії, що дискредитували себе, будуть сходити з політичної сцени, оскільки компенсувати недовіру виборця підкупом або адмінресурсом їм уже не вдається. В Україні поступово відбуватиметься оновлення влади.

 

Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в інтерв'ю «Апострофу», коментуючи підсумки виборів до 47 об'єднаних громад, що відбулися 30 квітня.

 

За його словами, один із висновків цих виборів полягає в тому, що для перемоги політична партія повинна бути структурованою силою, мати активні місцеві організації, чого зазвичай немає у партій влади.

 

«Солідарність» не є структурованою політичною силою, це політичний проект, який був створений під парламентські вибори. Партія влади і досі не має розвинутої структури на місцях. Тому й адмінресурс у їхньому виконанні спрацював тільки в тих регіонах, де, по-перше, представники партії влади присутні в адміністраціях, а, по-друге, мають певні організаторські здібності. Врешті-решт, БПП не став переможцем на цих виборах, і з цього варто робити висновки. Ні тиском, ні підкупом уже не доб'єшся політичного результату», - вважає Віталій Скоцик.

 

На думку політика, тенденції виборів до ОТГ збережуться і на наступних парламентських виборах.

 

«Парламентські партії, які перетворили роботу Верховної Ради в імітацію і не здатні виконувати Коаліційну угоду, під якою підписалися, будуть сходити зі сцени. Відсутність ідеології і елементарних моральних принципів буде належно оцінена виборцями. А головне - вичерпною оцінкою роботи влади і парламентської опозиції, яка також має великий вплив, є рівень життя людей. Недовіра до парламенту і до уряду колосальна - близько 80%», - підкреслив Скоцик.

 

Разом з тим, якість кандидатів, які проходять до влади за новою виборчою системою на місцевих виборах, на порядок вища, ніж раніше, наголосив Скоцик.

 

«Це - реальний шанс на оновлення влади. Тому дуже важливо, щоб до парламентських виборів було вирішено питання зміни виборчого законодавства за аналогією з тією системою, яку вже запровадили на місцевих виборах. До речі, необхідність це зробити записана в Коаліційній угоді від 27 листопада 2014 року. Наступні вибори до Верховної Ради за відкритими списками зможуть якісно змінити парламент, чого чекає вся країна», - говорить політик.

 

На виборах до ОТГ 30 квітня Аграрна партія впевнено посіла третє місце, що він вважає гідним результатом, оскільки партія успішно конкурувала з парламентськими силами «без адмінресурсу, без масованої реклами і без жодної копійки олігархічних грошей».

 

Аграрна партія братиме участь у наступних парламентських виборах і прагне стати тією базовою центристською політичною силою, яка згуртує навколо себе усі продуктивні сили українського суспільства, додав Віталій Скоцик.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу