КИЕВ
19:07
Брюссель
18:07
Москва
20:07
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Володимир Зеленський не втримається при владі лише за двох умов, - Кость Бондаренко

14 января, 17:00  Политическая  Украина

 

Щоби Зеленський не втримався при владі, потрібно три чверті голосів народних депутатів за його відставку, а вони навряд чи знайдуться. Про це заявив політолог, історик, керівник Фонду Українська політика Кость Бондаренко.

 

Володимир Зеленський,  Кость Бондаренко, політолог, історик, керівник Фонду Українська політика Кость Бондаренко,  дострокові парламентські вибори, відставка Шмигаля

 

На його думку, дострокові парламентські вибори - це гіпотетичний сценарій.

 

"Імовірність дострокових парламентських виборів зараз важко оцінити. Для того, щоби це сталося, має бути виконана ціла низка умов: якщо відбудеться відставка Шмигаля, якщо у Верховній Раді не зможуть проголосувати за іншу кандидатуру на посаду прем'єра, тому що не вистачить голосів. Тоді, згідно з Конституцією, відбувається розпуск парламенту і проводяться дострокові вибори. Тобто зараз є дуже багато "якщо", дуже багато умов", - сказав Бондаренко у коментарі Главреду.

 

Що стосується дострокових президентських виборів, то для них і зовсім немає підстав. Вони можливі лише в двох випадках.

 

По-перше, для того щоби Зеленський не втримався при владі, потрібно три чверті голосів народних депутатів за відставку Зеленського, а вони навряд чи знайдуться.

 

По-друге, щоби повалити Зеленського, "має відбутися державний переворот, що буде санкціонований зовнішніми гравцями".

 

"Я не вірю в майдан, який не санкціонований США. На сьогодні немає жодного гравця, готового підтримати державний переворот в Україні", - резюмував Кость Бондаренко.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу