КИЕВ
06:04
Брюссель
05:04
Москва
07:04
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Радио "Промінь" і радио "Культура" прекратило вещание – заявление коллектива

20 февраля, 17:47  Политическая  Украина

Государственные радиостанции  "Промінь" и "Культура" прекратили вещание, об этом на своей странице Фейсбук сообщила журналистка  Ярина Скуратовская.  

Заява журналістів Радіо «ПРОМІНЬ»

З 15 години 20 лютого припинено мовлення другого (радіо «Промінь») та третього (радіо «Культура») каналів державного мовлення.

Таке рішення було ухвалено несподівано, без попередження трудових колективів і обговорення. Як пояснили співробітникам, це пов'язано з частковою евакуацією студій прямого мовлення з Хрещатика, 26 в Будинок звукозапису на Первомайського, 5а. Таке рішення пов'язано також із забезпеченням безпеки співробітників та гостей студій.

При цьому було скасовано всі прямі ефіри, які мали відбуватися від сьогодні аж до понеділка, 24 лютого. Відмовлено гостям, які вже готові були йти у прямий ефір. Журналістам замовклих каналів було запропоновано підготувати повтори програм в урізаному вигляді.

Виходить, що у найважчий період життя країни Національне радіо припиняє в прямому ефірі (окрім випусків новин) інформувати населення про перебіг подій.

Колектив радіо «Промінь» категорично не погоджується із ухваленням подібних рішень і у такий час. Ми вважаємо за свій громадянський та професійний обов'язок надавати можливість учасникам подій та фахівцям ділитися баченням, а слухачам (особливо з віддалених куточків України) чути і висловлюватися.

Нашу готовність постійно працювати в прямих ефірах керівництво Національного радіо знехтувало.

У такому випадку колектив радіо «Промінь» відмовляється ставити повтори старих програм, але готовий працювати у прямих ефірах і вимагає відновлення прямо ефірного мовлення, оскілька значна частина нашої аудиторії має і так обмежене інформаційне забезпечення.

Шкодуємо, що в цей нелегкий час ми мовчимо, що наша робота виявилася непотрібною керівництву, але віримо, що вона потрібна слухачам.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу