КИЕВ
13:18
Брюссель
12:18
Москва
14:18
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Червона кнопка проти ринку землі, репресії чи «не така уже й свята» – що стоїть за скандалом зі Скороход?

15 ноября, 09:50  Политическая  Украина

 

Скандал із заявою народного депутата від «Слуги Народу» набирає обертів. Одні – уже пророкують розкол у правлячій фракції, інші – будівництво в Україні авторитарного режиму. Хтось Анну захищає, а для когось вона «темна конячка». Ми зібрали найцікавіші думки  і прогнози щодо цієї історії.

 

Анна Скороход, Андрій Герус, Давид Арахамія, Борислав Береза, Сергій Власенко, Олексій Кучеренко, Олексій Голобуцький, червона кнопка проти ринку землі, ГТС, Гаспром, Нафтогаз, "Слуга народу", скандал Скороход, Анна Скороход, Андрей Герус, Давид Арахамия,

 

14 листопада Анна Скороход з трибуни парламенту заявила про тиск на неї та її сім’ю.

Скороход: на мою сім'ю тиснуть

"За мої політичні вподобання і бачення і те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція за дорученням одного з замів адміністрації президента одному з замів генерального прокурора Касько до заму Клименку мого чоловіка було незаконно затримано. Підставою стали мої голосування в залі – відстоювання державної власності – ГТС а також червона кнопка проти відкриття ринку землі", - заявила депутат "Слуги народу".

 

У кулуарах вона пояснила свою відмову голосувати за відкриття ринку землі.

"Я проголосував проти відкриття ринку землі. Нам говорили, що треба проголосувати –між першим і другим читанням все виправимо – я в це не вірю", - сказала депутат.

Арахамія: геть Скороход з Фракції

Голова фракції «Слуги народу»  Давид Арахамія недовго думаючи заявив, що ініціюватиме виключення «непокірної депутатки» з фракції.

“Щодо самої пані Скороход, я буду виносити особисто питання про виключення її з фракції, тому що немає ніякого змісту знаходитися у фракції і не підтримувати жодного рішення фракції. Подивіться усі її голосування. Навіщо вона нам у фракції? Навіщо вона нам у фракції, коли вона не виконує жодного рішення фракції?” - заявив Давид Арахамія.

Чи бувають такі співпадіння?

Бютівець Сергій Власенко назвав це політичним переслідуванням і наголосив, такого не було навіть при Януковичу.

«Я не вірю в такі співпадіння (арешт чоловіка одразу після «поганого» голосування його дружини). Тому це все ще навіть гірше, ніж я передбачав. Такого не було навіть при Януковичі.  Тут деякі противники Анни Скороход, кажуть, що мовляв її чоловік затримали в зв‘язку із запитом із РФ да і сама Анна «не свята». Вони «болєзні» навіть не розуміють, що цими заявами тільки підтверджують політичні мотиви цього затримання», - говорить Сергій Власенко.

За його словами, якщо це  «просте» затримання, то чого ж його не здійснювали поки Скороход була «хорошою» і голосувала «як треба»?

«Якщо Скороход «не свята», то де заяви в правоохоронні органи ? І не сьогоднішньою датою (бо дивись пункт 1), а тою датою, коли вона на когось там «тисла» чи «погрожувала»?», - наголосив народний депутат.

Хабарі і "агент Газпрому"

Зі «Слуги народу» в адресу Анни почали лунати і звинувачення у намаганні давати хабарі, і навіть підігрування «Газпрому».

«"Нафтогаз" зараз у складній дискусії з "Газпромом", і якщо ми не будемо відповідати європейським правилам, "Газпром" використає цю формальну зачіпку, щоб не продовжувати транзит газу через Україну. І коли вона своїми правками фактично допомагала "Газпрому" в цій історії, це вже почало викликати деякі питання"», - заяви нардеп Андрій Герус.

В експертів ринку така заява викликала ледь не істеричну реакцію.

«Депутат Андрій Герус звинуватив депутата Ганну Скороход в тому, що вона своїми правками допомагала російському Газпрому зірвати «анбандлінг». Правками!!!!! Мабуть, натякаючи на зраду, пов’язану з колишнім громадянством її чоловіка. Якщо відверто - я б на місці Анни як би заїхав йому коліном в одне місце!», - написав у себе на ФБ екс-міністр енергетики та ЖКГ Олексій Кучеренко.

Показова страта

На думку експертів, ця ситуація тільки підтверджує назріваючі проблеми в середині «Слуги народу»

«Фух, уже розібрався Анну Скороход виключають з фракції «Слуга народу» за те, що вона не замовляла повій в залі ВР і не виступала на російському телеканалі. Інфа 100%. От Яременко замовляв повій? Замовляв! Шевченко на російському каналі виступав? Виступав! Когось з них вигнали з фракції? Ні. Тому замовляйте повій і ходіть по російських каналах, тоді з фракції не виженуть», - іронізує екс-нардеп Борислав Береза у себе на ФБ.

Політолог Олексій Голобуцький каже, проблема у різних групах впливу в середині фракції і скандал з Анною – це публічна «порка».

«Можна би було сказати, що Скороход - приклад неефективного відбору кандидатів, але насправді це не так. На неї і її чоловіка є достатня кількість дієвого компромату, котрим її реально і міцно тримати, і ще міцніше притиснути. І тим самим зробити прекрасний наочний посібник для інших депутатів, що спокусились тими чи іншими вигідними пропозиціями. До речі, цілком можна припустити, що наявність ефективного компромату - це був один з універсальних критеріїв відбору людей в кандидати від "Слуги народу". Тобто, аналогічна до Скороход умовна "папочка" є на кожного», - говорить Олексій Голобуцький.

Політолог прогнозує два варіанти розвитку подій: Скороход здає позиції, розриває зобов'язання з зовнішньою групою впливу, іде особисто до ОП домовлятись про мирову і надалі сидить дуже тихо та дисципліновано. Або Скороход стає в позу - і їй разом з чоловіком влаштовують показову "страту" із залученням всього доступного компромату. Педагогічний ефект для депутатів "СН" і в тому, і в іншому варіанті буде достатньо сильним.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу