КИЕВ
01:18
Брюссель
00:18
Москва
02:18
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



900 тисяч – у Польщі порахували українських заробітчан

18 ноября, 13:00  Экономическая  Украина

Піднімають польську економіку. У Польщі назвали офіційну статистику заробітчан.

Польща, заробітчани, гастробайтери,  Яцек Котловский.

 

На сьогоднішній день в Польщі працюють майже 900 тис. Українських заробітчан , повідомляє RMF24 з посиланням на заступника директора Департаменту економічного аналізу Нацбанку Польщі Яцека Котловскій.

 

«Напруженість на ринку праці в значній мірі скорочується за рахунок припливу іммігрантів ... На сьогоднішній день тільки з України прибуло майже 900 тис. Іммігрантів, плюс з інших держав, включно з Білоруссю. Нам здається, що в польській економіці вже більше 1 мільйона ефективно зайнятих іммігрантів » , - зазначив Котловский.

 

Повідомляється також, що Нацбанк Польщі підготував оцінку фактичної чисельності іммігрантів в країні на основі числа виданих віз для трудової та економічної діяльності, карт поляка, постійних, тимчасових і довгострокових видів на проживання в Євросоюзі, заяв про надання роботи іноземцю та числа іноземців, зареєстрованих для отримання пенсійної допомоги в Відомстві соціального страхування.

 

Втім, слід нагадати, поляки вже вважали наших гастарбайтерів зовсім іншим способом - через мобільні телефони . На початку березня 2019 го за таким принципом в Польщі було зафіксовано 1 млн. 270 тис. 398 українських заробітчан.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу