КИЕВ
17:44
Брюссель
16:44
Москва
18:44
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Увага! Вибори!

11 февраля, 17:00  Публикации  Украина

Фестиваль передвиборчої щедрості набирає обертів. Повний склад політиків- благодійників вже відомий. Їх - кандидатів в президенти - аж 44. З одного боку - забагато. Це якщо робити вибір в день голосування. А з іншого - замало. Це якщо розраховувати на якийсь подаруночок від них. Власне, основна частина пакетиків з гречкою, цукерками та різними газетками і календариками ще поки лише фасується. Роздавати їх політики звикли або на свята, або ближче до дня голосування. Але процес ближчого знайомства з виборцями вже розпочався.

Тимошенко Порошенко Аваков

 

 

Увага! Ідентифікація


Офіційно це називається «збір персональних даних виборців». І займаються цієї важливою справою майже всі основні кандидати. Хтось, як представники Радикальної партії Олега Ляшка проводять анкетування серед населення з метою адресної доставки газети «Слово Ляшка». Хтось, як представники чинного президента, шукають однодумців в рамках кампанії «Від дверей до дверей». Де-хто, як симпатики Юлії Тимошенко в Кривому Розі та Анатолія Гриценка в Рівному просто йдуть до людей і ставлять запитання.

 
Але нікому лякатись не треба. Це ще не підкуп виборця. Це всього лише його початкова фаза. Та й то не факт. Хоча пильність втрачати не треба.


Увага! Розшук

Першою виявила пильність кандидат Юлія Тимошенко. І відразу зустріла розуміння і підтримку з боку Арсена Авакова та його підлеглих, які тільки-но отримавши від неї заяву про злочин стосовно підготовки масового підкупу виборців, швиденько відкрили кримінальне провадження. І... так виходить, відразу офіційно підтвердили чутки про те, кому саме симпатизує на цих виборах головний правоохоронець країни. Мовляв, чого за збереження на посаді не зробиш.
Але чутки, разом з побоюваннями щодо політичної заангажованості поліції, можуть і не справдитись. Якщо правоохоронці знайдуть в собі сили залишатись над політичним процесом і не втягнуться в гру на боці окремих кандидатів.

 

Увага! Провокація

Поки що ж чутки підтверджуються. Принаймні, історія, яка трапилась днями в Чернігові, про це якщо і не кричить, то говорить. Вустами тих, хто був її свідком. У повідомленні на сторінці Фейсбук Чернігівської поліції це було подано так:

«На лінію 102 надійшло повідомлення від жителів міста про ймовірний підкуп виборців в одній з приймалень депутата у Чернігові. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції та патрульні. За вказаною адресою вже були присутні журналісти різних ЗМІ, які зробили заяву про перешкоджання журналістській діяльності. З їх слів, до офісу групами заходили люди похилого віку. Водночас працівники офісу депутата стверджували, що в приміщення зайшли невідомі люди, які заважають їх роботі».

 
Ці ж таки працівники депутатської приймальні в матеріалі, який опублікувало місцеве видання «Панорама», додали нових деталей і акцентів :

 
«Близько 10.30 до приміщення приймальні увірвались невідомі особи. Відвідувачі приймальні впізнали в них людей, яких пов'язують із партією ВО «Батьківщина». Вони почали ображати людей, на що працівники приймальні викликали поліцію. Яке ж було здивування, коли після складання протоколів, працівники приймальні дізналися, що поліцію викликали не вони, а анонім... На прохання працівників приймальні приїхали представники засобів масової інформації та представники прокуратури, яким було повідомлено про протиправні дії невідомих людей та поліцейських. Враховуючи вище викладене, можна дійти висновку, що «тітушки від «Батьківщини» працювали під прикриттям поліції.


Тому що за декілька годин та ж історія повторювалась в інших приймальнях народних депутатів Чернігівщини, де на виклик анонімів приїздять спочатку журналісти, а потім поліціянти».


Логічно, що працівники приймальні звернулись до Міністра внутрішніх справ України з проханням розібратись з поліцейським свавіллям, яке коїться в Чернігівській області під керівництвом депутатів від ВО «Батьківщина». І так виходить, що у міністра немає іншого виходу, як розібратись в усьому. Аби довести, що поліція готова на виборах діяти чесно і неупереджено.


Автор: Макс Орехов

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу