КИЕВ
02:13
Брюссель
01:13
Москва
03:13
Среда, 17 апреля 2024

Новости



Іран: понад 100 загиблих, в країні відключили Інтернет

20 ноября, 08:19  Социальная  Украина

Через протести в Ірані відключили мобільний зв’язок та Інтернет. Кількість загиблих продовжує зростати.

 

Іран, протести. бензин, загиблі, Иран акции протеста, подорожание бензина.

 

Внаслідок масових протестів в Ірані загинули понад 100 демонстрантів. Про це повідомляє правозахисна організація Amnesty International у вівторок, 19 листопада.

"Відеозаписи, свідчення очевидців та інформація, зібрана від активістів за межами Ірану, показують жахливу картину незаконних убивств з боку іранських сил безпеки", - йдеться в повідомленні.

В організації зазначили, що кількість загиблих дуже приблизна, оскільки дізнатися точні дані важко через відключення в країні інтернету. За деякими даними, кількість жертв може досягати 200 осіб.

У свою чергу державні ЗМІ Ірану повідомили лише про декількох загиблих протестувальників, а також про загибель щонайменше чотирьох співробітників сил безпеки.

Нагадаємо,  в Ірані розпочались масові протести одразу у кількох містах через подорожчання бензину. Демонстрації почалися через п'ятничного рішення президента Ірану Хасана Рухані про скорочення субсидій на бензин для фінансування підтримки бідного населення держави. Іранський бензин залишається одним з найдешевших у світі, але при цьому ціни підскочили на 50%, щонайменше до 15 тисяч ріалів (0,45 долара США) за літр.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу