КИЕВ
05:23
Брюссель
04:23
Москва
06:23
Суббота, 11 мая 2024

Новости



Японці допоможуть будувати метро на Троєщину за однієї умови

Японія допоможе у будівництві метро на Троєщину за умови впровадження супервагонів. В той же час угода може зірватися через умови кредиту. Про це повідомляє Громадське радіо. 

Японська сторона готова дати 1,3 мільярда доларів під мізерні відсотки, і на довгий термін, натомість хоче впроваджувати свої енергозберігаючі технології у вагонах.

Як розповів перший заступник голови бюджетної комісії Київради Олександр Вовченко, зараз Кабмін - у завершальній стадії переговорів з урядом Японії, яке готове кредитувати будівництво метро на Троєщину.

«Поки договори не підписані, тому Кабмін не коментує цю тему. Але переговори про надання Японією кредиту в японських ієнах в розмірі, еквівалентному 1,3 мільярда доларів, призначених на будівництво Подільського мосту і метро на Троєщину, ведуться давно», - говорить Вовченко.

Японці, за його словами, готові надати кредит під 1,4 відсотка річних строком на 25-30 років. В обмін вони хочуть впроваджувати у вагонах київського метрополітену свої енергозберігаючі технології.

Єдиний спосіб отримати такий кредит - через Мінфін, і зараз це обговорюється в Кабміні, резюмує він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу