КИЕВ
08:47
Брюссель
07:47
Москва
09:47
Вторник, 19 марта 2024

Новости



На Київщині можуть зупинити рух потягів – залізничники попередили про страйк

09 марта, 13:00  Социальная  Украина

 

Робітники станції Клавдієве "Київської дирекції залізничних перевезень" попередили про страйк. Вони вимагають скасувати 4-денний робочий тиждень, виплатити заборгованість із зарплати, встановити мінімальну зарплату на рівні 125%. На виконання вимог трудового колективу надано три дні.

 

Іраклій Езугбай, Союз профспілки залізничників і транспортних будівельників України, "Союз залізничників України", Валерій Застріжний, страйк, зупинити рух потягів, залізничники, станція Клавдієве

 

"Наша профспілка запустила процедуру КТС - колективний трудовий спір. Ми склали лист і сьогодні ввечері відправимо його на голову правління. Найправильніша процедура, за якою можна провести страйк законний - це те, що запустили ми. Ми йдемо суворо за процедурою, тому ми можемо провести страйк. У разі якщо не буде примирення, ми будемо по Київській станції зупиняти рух", - коментує заступник голови всеукраїнської профспілки "Союз залізничників України" Валерій Застріжний, повідомляє УНН.

 

Раніше про страйк попередила ще одна профспілка - "Союз профспілки залізничників і транспортних будівельників України".

 

"Концепція Жмака: скорочуємо витрати і збільшуємо доходи. Але у нас, як у робочих, одне питання: а минуле керівництво не те ж саме робило? І до чого така концепція призвела? Якщо ми скорочуємо витрати - у нас все валиться. В якому стані рухомий склад, локомотиви, вагони? Які у нас зарплати? Концепція була б ефективна, якби скорочували втрати. А якщо ми будемо скорочувати витрати, то так можна зігнутися від голоду", - зазначає голова цієї профспілки Андрій Бойкачев.

 

Збиток державної "Укрзалізниці", за словами самого Жмака, в 2020 році склав більше 11 млрд грн. Серед антикризових заходів менеджменту на 2021 рік - підвищення цін на квитки для пасажирів на 20%.

 

Жмак був призначений главою Укрзалізниці в серпні 2020 року. Вважається, що він член команди "грузинських реформаторів" на чолі з Михеїлом Саакашвілі. Жмак призначив директором з комерційної роботи та логістики УЗ Іраклія Езугбая - колишнього голову Грузинської залізниці, звинуваченого в розкраданнях у себе в країні.

 

Українські експерти раніше звинуватили Езугбая в обвалі ринку вантажоперевезень залізницею. Своїм рішенням він знизив тарифи Укрзалізниці, що призвело до значного скорочення доходів держкомпанії і дестабілізації сектора в цілому. У той же час народні депутати не виключають, що Езугбая діє в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки ще недавно очолював компанію з залізничних вантажоперевезень, а його вихід з засновників міг бути формальним.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу