КИЕВ
05:41
Брюссель
04:41
Москва
06:41
Среда, 24 апреля 2024

Новости



В Карпатах остаточно заборонили вирубати ліси

20 ноября, 14:12  Социальная  Украина

 

Вирубати ліси в національних парках і заповідниках Карпат віднині не можна. Закон, який це забороняє уже набув чинності.

 

Карпати, вирубка лісів, облисілля Карпати, заборона вирубки лісів, вырубывание лесов, Карпаты.

 

Сьогодні, 20 листопада, опублікований закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат. Документ опублікований у парламентській газеті “Голос України”.

Новий закон передбачає встановлення заборони на проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках та продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.

Також закон передбачає розширити до 2030 року мережу лісових автодоріг з твердим покриттям у лісах регіону до 10 кілометрів на 1000 гектарів.

 

“Заготівля та вивезення деревини в гірських лісах Карпатського регіону проводяться переважно з використанням природо зберігаючих систем машин і механізмів та гужового транспорту, що забезпечують допустимий вплив на довкілля, а також із збереженням наявних вузькоколійних лісовозних залізниць та оптимізацією мережі лісових автодоріг”, – йдеться у законі.

 

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

 

Вчора Президент Володимир Зеленський підписав цей законопроект.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу