КИЕВ
04:47
Брюссель
03:47
Москва
05:47
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Де погуляти на вихідні: у Києві з’явились три нові заповідні об’єкти

19 ноября, 16:00  Социальная  Украина

 

Київська міська рада оголосила комплексною пам’яткою природи територію «Реп’яхового яру», а також надала статус ботанічних пам’яток природним об’єктам «Три дуби» та «Київська тополя».

 

Репяхів Яр, Три дуби, Київська тополя, ботанічні памятки, де в києві погуляти на вихідні,  Костянтин Яловий.

 

Київська міська рада оголосила комплексною пам’яткою природи територію «Реп’яхового яру», а також надала статус ботанічних пам’яток природним об’єктам «Три дуби» та «Київська тополя».

 

«Реп’яхів яр» - територія, розміром в 11,6 гектарів, яка знаходиться між вулицею Кирилівською, провулком Нагірним, Смородинським та Богуславським узвозами у Шевченківському районі. Цінною складовою цієї ділянки є популяція кажанів, зокрема, вечірниці дочірної, кажана пізнього та нетопиря середземноморського, а також цінні породи дерев, як клен сріблястий, скумпія та сніжноягідник.

 

Ботанічна пам’ятка «Три дуби» являє собою три дубові дерева, вік яких становить 300 років, і які складають 4 метри в обхваті та 25 метрів у висоту. Знаходиться пам’ятка у Подільському районі на перехресті вулиць Осиповського та Ветряні гори.

 

Ботанічна пам’ятка «Київська тополя» - це  дерево тополі чорної, віком близько 100 років, яке знаходиться у Подільському районі, а саме на 50 метрів праворуч від пам’ятника Магдебурзькому праву. Дерево вважається найстарішою тополею Києва, сягає у висоту 30 метрів, а в обхваті становить 6,1 метри.

 

Ці рішення ініціював голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий. За його словами, нові статуси для цих об’єктів дозволять зберегти їх від знищення. «Окрім запису на папері, статус ботанічної пам'ятки дозволяє  зберегти наші старі дерева. Цей статус забороняє будувати будь-які споруди поряд з ботанічними пам’ятками. А тим,  хто хоче знищити рослини, загрожує серйозна адміністративна відповідальність і великі штрафи», - написав Яловий на своїй сторінці у Facebook.

 

Раніше голова екологічної комісії також на своїй сторінці повідомляв, що ініціював проект рішення про оголошення Урочища «Горбачиха» заказником місцевого значення. Наразі цей проект погоджують у Департаменті земельних ресурсів КМДА.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу