КИЕВ
07:02
Брюссель
06:02
Москва
08:02
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Людство чекають «невимовні страждання» - екологи

07 ноября, 15:03  Социальная  Украина

 

Викиди парникових газів продовжують зростати і згубно впливати на клімат на землі. Щоб уникнути страждань людству потрібно збільшити масштаби збереження біосфери.  11 тисяч вчених зі 153 країн світу оприлюднили спільну заяву з попередженням про майбутню кліматичну кризу.

 

глобальне потепління, кліматична криза, погода в Києва, прогноз погоди, апокаліпсис

 

Представники наукової спільноти закликали вжити заходів для скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу. Їх заяву опублікував британський журнал BioScience.

 

На думку екологів, на землі зараз склалося надзвичайна кліматична ситуація.  Висновки фахівців отримані на основі 40-річних спостережень за кліматом. Вчені досліджували показники рівня споживання енергії, темпи зникнення видів тварин і лісів, зростання народонаселення, а також аналізували інші фактори глобального потепління.

 

На думку експертів, щоб поліпшити ситуацію потрібно змінити спосіб життя людства. Зокрема, варто замінювати викопні палива на відновлювані джерела енергії, збільшувати "вуглецеві податки". Також вчені пропонують  відмовитись від споживання тваринної їжі й вирубки лісів та  переглянути економічну політику і відмовитись  від гонитви за зростанням ВВП.

 

З повним текстом заяви можна ознайомитись на сайті журналу BioScience.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу