КИЕВ
04:38
Брюссель
03:38
Москва
05:38
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Місія Світового конгресу українців виявила багато прикладів російської дезінформації проти України в зарубіжній пресі

24 июля, 12:56  Социальная  Украина
Інформаційна війна з Росією

Місія довгострокових спостерігачів за позачерговими парламентськими виборами в Україні Світового конгресу українців (СКУ) зафіксувала численні приклади російської дезінформаційної кампанії проти України в зарубіжній пресі.


 

 

"Місія СКУ зафіксувала численні приклади російської дезінформації про Україну та її виборчі процеси в іноземних медіа", - йдеться у звіті Світового конгресу українців, оприлюдненому на прес-конференції в середу в Києві.


Так, місія помітила різні дезінформаційні наративи під час парламентських виборів, які поширювали різними мовами через традиційні та соціальні медіа за межами України.


У СКУ зазначили, що цільовою аудиторією такої фейкової інформації була іноземна аудиторія.


У попередньому звіті місії стверджується, зокрема, що деякі французькі ЗМІ були помічені в поширенні дезінформації про "поширення в Україні вкрай правих, ксенофобських, націоналістичних та антиросійських ідеологічних поглядів", а також про "неонацистські настрої" в українському суспільстві.


У місії також зафіксували поширення тези про те, що "президент України є маріонеткою олігархів" або ж його контролюють західні країни, а "Україна є політичним проектом Вашингтона".


Крім того, спостерігачі помітили такі викривлення, як "вибори до Верховної Ради було названо найбільш закритими і невільними".


"Дезінформація залишається невід'ємною частиною російської гібридної війни, яка включає військові, економічні, кібернетичні та інформаційні компоненти. Кінцевою метою російської гібридної війни, включно з дезінформацією, є послаблення України, щоб повернути її в російську сферу впливу та домінування", - резюмував голова місії СКУ Євген Чолій.


Він зазначив, що спостерігачі моніторили ЗМІ у 28 країнах 20 мовами.

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу