КИЕВ
16:26
Брюссель
15:26
Москва
17:26
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Коротко про Великдень 2019

27 апреля, 13:16  Социальная  Украина

До світлого свята Воскресіння Христового ( Великдень-2019 ) залишилося вже не так багато часу.

 

Православні християни відзначатимуть його вже в неділю, 28 квітня. Католики відзначали свято рівно на тиждень раніше - в неділю, 21 квітня.

 

А ось іудеї почали відзначати Великдень (Песах 2019) ввечері в п'ятницю, 19 квітня. Святкування триватиме тиждень.


Щоб якнайкраще підготуватися до святкування, OBOZREVATEL пропонує читачам дізнатися всю необхідну інформацію, починаючи від кількості вихідних і до варіантів смачних страв для святкового столу.

 

Скільки вихідних буде на Великдень-2019

 

Українці відпочиватимуть п'ять днів поспіль - із 27 квітня по 1 травня:

27 квітня - субота, вихідний;
28 квітня - Великдень, неділя, вихідний;
29 квітня - понеділок, вихідний на честь Великодня;
30 квітня - вівторок, вихідний (його доведеться відпрацювати в суботу, 11 травня);
1 травня - День праці, вихідний.

 

Плани на тривалі вихідні не будуть повноцінними, якщо не знати про погоду. Уже відомо, чого очікувати від неї на свято.


Якою буде погода на Великдень-2019


На час свят і вихідних народний синоптик прогнозує теплу погоду з імовірністю короткочасних опадів у день святкування Великодня.


"На другу половину дня 28 квітня очікуються опади, але короткочасні і не по всій території України. Також опади прогнозуються на 2 травня, а загалом погода буде хорошою - до 20 градусів тепла", - прогнозує народний синоптик.


Що не можна святити на Великдень в церкві


Готуючись до святкування Великодня не варто забувати і про традиції, яких слід дотримуватися. Наприклад, відповідально підходити до питання формування святкової корзини та її наповнення. Так, не можна святити кров'янку, а якщо нести вино, то це неодмінно повинен бути саме кагор. Деякі з продуктів обов'язково повинні бути у великодньому кошику.


Коли з вихідними днями і погодою вже все стало зрозуміло, час би подумати про те, чи будете ви купувати в магазині паску, чи спробуєте спекти її самостійно. Якщо ближче другий варіант, зверніть увагу на рецепти пасок.


Як приготувати паску на Великдень-2019: незвичайні рецепти

Варіант 1. Шоколадно-апельсинова паска

Інгредієнти:

320 г борошна
8 г сухих дріжджів
160 мл молока
100 г шоколаду
1 апельсин
150 г масла
1 яйце
сіль

 
Для глазурі:

50 г шоколаду
25 г масла
кондитерська посипка

 
Спосіб приготування:

Приготуйте опару: розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте дві третини просіяного борошна, збийте і залиште підходити в теплому місці на годину. Після чого висипте залишки борошна, додайте яйце, сіль, цукор, розтоплене масло, шоколад, апельсиновий сік і цедру. Замісити тісто, накрийте рушником і залиште ще на годину.


Розділіть тісто на частини і викладіть у форму, змащену маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте приблизно 50 хвилин.


Приготуйте глазур: розтопіть шоколад разом із маслом, охолодіть і полийте ним паску. За бажанням прикрасьте кондитерською посипкою.


Не потрібно забувати, що крім пасок на святковому столі повинні бути ще й крашанки. У OBOZREVATEL вже є порада, як прикрасити яйця на Великдень без лушпиння цибулі і різних барвників.


Як прикрасити яйця на Великдень: незвичайний спосіб


Для цього вам знадобляться: яєчний білок і звичайні серветки, бажано з білою основою. Малюнок і візерунки можна вибирати будь-які. З серветок вирізаємо малюнок, якщо серветка двошарова, то один шар прибираємо, він не знадобиться. Прикрашаються вже варені яйця і найкраще підійдуть білі. Яйце необхідно змастити білком і наклеїти малюнок із серветки, акуратно притискаючи пальцями. Після цього зверху покриваємо ще одним шаром білка. Готові прикрашені яйця викладаємо на решітку духовки, яку попередньо можна трохи розігріти.


Якщо ж у вас не особливо багато часу, щоб проявляти креатив з оформленням крашанок, а хімічні барвники використовувати теж не особливо хочеться, то на цей випадок у нас є корисна добірка. Так, зробити великодні яйця яскравими і барвистими, можна за допомогою продуктів, які напевно є на кухні в кожної господині. Так, різноманітних кольорів можна досягти за допомогою куркуми, кави, буряка, петрушки і базиліка, а також червонокачанної капусти.


 


Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу