КИЕВ
09:19
Брюссель
08:19
Москва
10:19
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Права українці в медустановах

20 марта, 13:15  Социальная  Украина

Право на життя, гідність і захист від дискримінації - основоположні права кожної людини, але українські родини мають досвід порушення цих прав через застарілу радянську систему. Українці мають право на допомогу при народженні, вакцинацію, допомогу при інфаркті, запобігання хвороб, шану і уважність.

 
Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нас своїй сторінці в соцмережі Facebook.

 

Так, Супрун перерахувала права українців і розповіла, як вони повинні виконуватись медичними установами.

 

Так, українці мають право на:

Максимум допомоги з перших днів життя

 
Розвиток неонатології та збереження здоров'я новонароджених в цілому є пріоритетним напрямком у розвинених країнах світу. За словами в.о. міністра, МОЗ почав системний процес підвищення кваліфікації українських неонатологів і обладнає регіональні перинатальні центри сучасним обладнанням.

Вакцинацію

 
В Україні є всі вакцини, які повинні вводитися за Національним календарем профілактичних щеплень. Супрун підкреслює, що вони якісні, безпечні і широко використовуються в світі.


Доступну і своєчасну допомогу при інфаркті

 
Українці мають право на кваліфікованих фахівців, сучасне обладнання для лікування серцево-судинних катастроф (інфарктів та інсультів) і абсолютно безкоштовну допомогу при станах, що загрожують життю.


Запобігання хвороб

 
У лікаря безкоштовно можна пройти профілактичні огляди і здати аналізи на цукровий діабет, ВІЛ, туберкульоз, рак грудної залози, гіпертонічну хворобу і інші серцево-судинні захворювання, колоректальний рак та рак передміхурової залози. Сімейний лікар, терапевт, педіатр повинен лікувати і консультувати щодо здорового способу життя, корисних звичок і допомагати позбутися залежностей, стежити за графіком вакцинації і нагадувати про профілактичні огляди.


Повагу та уважність

 
На всіх етапах медичної допомоги має забезпечуватися право на гідне ставлення. Українці мають право на повагу і уважність до пацієнта в кожному медичному закладі.

 

Джерело: Українські новини

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу