КИЕВ
03:03
Брюссель
02:03
Москва
04:03
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Проти розпродажу землі сільгосппризначення зібрано вже понад 1,5 млн підписів - Скоцик

29 мая, 16:29  Социальная  Украина

Понад 1500000 підписів проти відкриття «дикого» ринку землі в Україні вже зібрано у рамках акції «Не дамо вкрасти землю!». Щодня до центрального офісу Аграрної партії, що ініціювала цю кампанію, надходять тисячі нових анкет з усіх куточків країни.

 

Про це повідомив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.   

 

«Понад 90% опитаних висловлюють категоричне «ні» впровадженню «дикого» ринку землі. І в містах, і в селах люди свідомі того, що це дестабілізує економіку країни і призведе до зубожіння українців, масового безробіття. Якщо промовчати і не діяти зараз, завтра українські чорноземи опиняться в руках олігархів та спекулянтів, а народ стане кріпаком. Наразі екватор зі збору підписів подолано! Аграрії пообіцяли зібрати не менше трьох мільйонів. І ми це зробимо!» – наголошує Віталій Скоцик.

 

 

Між іншим, таку єдність українці демонстрували тільки під час референдуму про Незалежність у грудні 1991 року. І це при тому, що в аграріїв немає коштів на велику промокампанію і власних телеканалів. Більше того, крім власне збору підписів, люди активно долучаються до автопробігів проти продажу землі, пікетують обласні управління Держземгеокадастру, беруть участь в інтернет-флешмобах.

 

7 червня аграрії принесуть зібрані підписи під стіни Верховної Ради, де проведуть всеукраїнську акцію протесту проти поспішного впровадження ринку землі, який в нинішніх умовах призведе лише до втрат.

 

 

«Це буде всеукраїнський страйк проти непродуманого продажу землі і за ґрунтовну земельну реформу. Я не сумніваюся, чи влада почує людей. Але чи дослухається і відхилить недолугий урядовий законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення? Чи почне влада змінюватися і створювати підґрунтя для реальної реформи? От 7 червня і побачимо», – говорить лідер Аграрної партії.

 

 

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов’язання вже до кінця травня цього року ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року. Аграрії заявили, що поспішне впровадження ринку землі призведе до непоправних втрат і розпочали Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!». Вони виступають не за безкінечне продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а за грамотну земельну реформу.

 

 

Ще минулого року Аграрна партія зібрала провідних експертів, які розробили стратегію земельної реформи. Ці напрацювання було обговорено під час земельних форумів з представниками усіх регіонів України за участі фермерів, місцевих громад, науковців. Разом з фахівцями було сформовано бачення 16 напрямків реформи, які тепер слід реалізувати в законодавчих актах.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу