КИЕВ
23:10
Брюссель
22:10
Москва
00:10
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Військовий експерт пояснив чи зможе Україна спільно з Туреччиною виробляти ракети

08 декабря, 09:00  Экономическая  Украина

 

В умовах, коли припинила свою дію низка договорів щодо стримування озброєння, Україна може зайняти вигідне становище на оборонному ринку завдяки співпраці з Туреччиною  у ракетній галузі. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

 

Військовий експерт, Україна, Туреччина, ракети, Олег Жданов.

 

«Це комерційний варіант і йдеться про створення ракети на продаж. Це цілком піддається реалізації на сьогодні, з урахуванням того, що у нас є база і конструкторська думка, тобто школа зі створення ракетоносіїв, а в Туреччини є гроші», - сказав Жданов у коментарі «Слово і діло».

 

Експерт зазначив, стосовно створення ракет нині відбувається серйозна гонка озброєнь, бо низка міжнародних договорів припинила своє існування.

 «Сьогодні всі, у кого є хоч якісь гроші, хоче створити або посилити свою обороноздатність. Договір про нерозповсюдження ракет малої середньої дальності припинив своє існування. Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, договір про обмеження стратегічних наступальних озброєнь в Європі ? припинили своє існування. В останню неділю жовтня закінчилася дія ембарго на купівлю Іраном будь-яких видів озброєнь. Світова система безпеки анулювалася і немає жодних обмежень. Сьогодні ринок просто божевільний», ? пояснив експерт.

 

На думку Жданова, українські ракетоносії могли би мати великий попит. Бо коштують дешевше, ніж їхні аналоги зі США, Ізраїлю та Великої Британії.

 

«Якщо сьогодні вийти на ринок із таким ракетоносієм, припустімо, з дальністю до 5-5,5 тисяч кілометрів, це буде просто успіх.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу