КИЕВ
09:27
Брюссель
08:27
Москва
10:27
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Економіст пояснив чому навязуючи касові апарати ФОПам влада вбиває велику кількість малого бізнесу

11 ноября, 10:00  Экономическая  Украина

 

Проблема з введенням РРО не в  самих касових апаратах, а в тому адмініструванні, яке треба буде здійснювати фізичній особі-підприємцю. Без бухгалтерів буде надзвичайно складно це робити. В результаті навязування РРО значна частина малого бізнесу припинить свою діяльність. Про це розповів  економіст В'ячеслав Биковець.

 

касові апарати, ФОП, save fop, парламент, депутати, вячеслав биковець

 

 

«Дуже часто це одна людина, яка здійснює торговельну діяльність самостійно, без найманих працівників. Тобто вирішує питання закупівлі товару, питання, пов'язані зі звітністю, з веденням бухгалтерського обліку. І ще треба буде поставити касовий апарат. Це треба налагодити систему звітності, виконати ряд норм. Проблема в тому, що одна людина цього не подужає. Ще повинен бути бухгалтер, який буде цим займатися », - сказав Биковець у  коментарі «Слово і діло».

 

Биковець додав, що діяльність і ведення обліку і звітності підприємців на спрощеній системі оподаткування внаслідок цього значно ускладниться.

 

«Це неприйнятно саме для підприємців на спрощеній групі. Якщо підприємець на загальній системі оподаткування, то він має кошти, щоб утримувати бухгалтера і вести звітність, для нього це не проблема, а для підприємців-спрощенців - це велика проблема», - сказав економіст.

 

Експерт зазначив, що остаточне рішення по РРО Верховна Рада не прийняла тому, що законопроект не знайшов достатньої підтримки в сесійній залі.

 

«Не дивлячись на ситуацію, яка склалася в малому підприємництві, на величезні збитки, малий бізнес не отримає ніякої допомоги, на відміну від того, як це відбувається в інших країнах. Навпаки, влада нав'язує введення реєстраторів розрахункових операцій, що, на мою думку, в кінці кінців, вб'є велику кількість суб'єктів господарювання. На жаль, до таких думок не дослухаються і не враховують ніякі опитування, протести, демонстрації. Якби людей це не турбувало, то вони не ходили б на акції і нічого б не вимагали. Це вже межа», - сказав Биковець.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу