КИЕВ
10:06
Брюссель
09:06
Москва
11:06
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Швидкісні потяги до Кракова, Праги і Відня – у Львові збудують євроколію

29 ноября, 11:55  Экономическая  Украина

 

В наступному році від кордону до Львова збудують євроколію. Це дозволить запустити прямі швидкісні потяги до європейських столиць.

 

Львів, Скнилів, євроколія, швидкісний потяг, Відень, краків, прага, евроколия, ждсообщение, скоростные поезда.

 

Протягом 2020 року АТ "Укрзалізниця" побудує європейську колію від державного кордону з Польщею до станції "Скнилів", що на околиці Львова. Про це на нараді у Львівській ОДА заявив директор "Укрзалізниці" Євген Кравцов, повідомляє Голос України. 

 

У світі найбільш поширена ширина колій -- 1435 мм, яку мають 60% усіх залізниць. Розміри колій європейської і тих, що збудовані в часи СРСР, розрізняються шириною. Тому всі поїзди, що прямують із ЄС, доводиться на кордоні "перезувати". Це трудомісткий процес, який забирає чимало часу і зусиль.

 

Через рік-два рух залізничного транспорту до станції "Скнилів", яка розташована у досить вигідному місці на відстані п`яти кілометрів від головного залізничного вокзалу і трьох кілометрів від аеропорту "Львів", стане швидшим і менш затратним.

 

"Про будівництво говорили десять років, а ми відкриємо євроколію за один рік. Завдяки чому українці отримають пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги і Відня", -- наголосив Євген Кравцов, який назвав ці кроки найбільшим інфраструктурним проектом у Західній Україні.

 

У планах залізничників запустити експрес від Скнилова до аеропорту та головного вокзалу, що дасть пасажирам змогу почуватися більш комфортно і затрачати менше часу на пересування.

 

Про проект будівництва євроколії у Львові вели мову з перших років незалежності.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу