КИЕВ
23:53
Брюссель
22:53
Москва
00:53
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Обшуки СБУ на «АрселорМіттал» тривали 19 годин — заявили на підприємстві

05 сентября, 12:25  Экономическая  Украина

Служба безпеки України проводила обшуки на металургійному підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» протягом 19 годин, через що деякі працівники компанії були на роботі понад добу.

Про це повідомляється у прес-релізі компанії.


 

 

Слідчі дії СБУ тривали з 15.30 3 вересня до 7.30 4 вересня, коли СБУ закінчили складати протокол проведених слідчих дій.


«В цілому слідча група провела на підприємстві понад 19 годин, а працівники підприємства, які беруть участь у слідчих діях, - понад добу», - повідомили на підприємстві.


За даними компанії, СБУ проводила дослідження викидів на коксохімічному виробництві, при чому представники силовиків не допускали до обшуків працівників заводу. Також СБУ не надали документів, які засвідчують, що обладнання, за допомогою якого проводилися виміри, є сертифікованим та належної якості.


«При цьому прилад, що використовувався екоінспекцією, декілька разів спонтанно вимикався та заново запускався інспекторами, що могло вплинути на коректність результатів вимірювань», - додали в «АрселорМіттал».


4 вересня Євген Бамбізов повідомив про те, що компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» донарахували 9 мільярдів гривень податків. Згодом у Податковій службі заяву Бамбізова спростували, заявивши, що він більше не очолює Офіс великих платників податків. У самій компанії заяву податківців назвали дискредитацією ділової репутації.


3 вересня на «АрселорМіттал Кривий Ріг» знову прийшли працівники СБУ з перевіркою у справі про «екоцид». Перевірку почали попри те, що у серпні компанія дійшла згоди з Офісом президента про збільшення обсягів фінансування захисту довкілля.


Нагадаємо, нещодавно відбувся гучний скандал щодо втручання СБУ у роботу найбільшого металургійного підприємства України - «АрселорМіттал Кривий Ріг». Зокрема, СБУ порушила проти компанії кримінальну справу за статтею «Екоцид» та наклала арешт на майно, чим заморозила інвестиції на 150 мільйонів доларів. Під час брифінгу в СБУ пояснили, що підозрюють керівництво «АрселормМіттал» у «недбалому ставленні до інвестицій».


8 серпня в «АрселорМіттал» повідомили, що дійшли згоди з Офісом президента та погодилися збільшити інвестиції у покращення екологічної ситуації у Кривому Розі. Натомість СБУ має зняти арешт з майна компанії.

 

 

 

 

Джерело:Громадське

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу