КИЕВ
07:21
Брюссель
06:21
Москва
08:21
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Мінекономіки об’єднали з Мінагрополітики для ефективного проведення земельної реформи

30 августа, 17:00  Экономическая  Украина

В уряді пояснили, для чого об'єднали Міністерство економічного розвитку та торгівлі з Міністерством аграрної політики. Зокрема, там вважають, що це сприятиме ефективнішому проведенню земельної реформи.


Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономіки.


«Об'єднання має на меті пришвидшення реалізації ключових реформ, таких як: приватизація державних підприємств, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, детінізація аграрних ринків та земельних відносин, лібералізація трудових відносин - збільшення кількості легальних робочих місць, розширення доступу до міжнародних ринків, перезавантаження системи професійного навчання, модернізація підходів до наукових досліджень та запровадження інновацій в аграрному секторі», - повідомили у Мінекономіки.


Водночас в уряді ще планують проводити переговори з аграрним бізнесом щодо моделі такого об'єднання міністерств. Зокрема, там заявляють, що об'єднання не має вплинути на циклічність діяльності агробізнесу в Україні.


«Безумовно, об'єднання міністерств носить не лише бюрократичний, а і стратегічний характер. І в цьому стратегічному вимірі нам критично почути ключових стейкхолдерів. З огляду на це, ми плануємо проведення координаційної зустрічі з представниками аграрного сектору для визначення больових точок і перспектив», - повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.


Нагадаємо, що ввечері 29 серпня народні депутати підтримали кандидатури членів уряду, запропоновані прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.


Раніше депутати призначили Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра, Андрія Загороднюка - міністром оборони, а Вадима Пристайка - міністром закордонних справ.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу