КИЕВ
14:17
Брюссель
13:17
Москва
15:17
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Уряд створив Державну податкову службу як окрему юридичну особу

 

В Україні завершили реєстрацію окремої юридичної особи для Державної податкової служби. Вона має замінити Державну фіскальну службу у частині відповідальності за податковий напрям. Про це повідомила міністерка фінансів України Оксана Маркарова.

 

Згідно з повідомленням Маркарової, Державну податкову службу зареєстрували за адресою: Київ, Львівська площа, 8. Зазначимо, що наразі за цією адресою знгаходиться центральний апарат Державної фіскальної служби України.

 

8 травня Кабінет міністрів України призначив Сергія Верланова новим головою Державної податкової служби. Сама служба ще не створена, функції податкової й надалі виконує ДФС. Водночас завершити створення ДПС планують на початку липня 2019 року.

 

Нагадаємо, що 23 квітня завершився конкурс на голову Державної податкової служби України. Його переміг заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

 

Раніше стало відомо, що суд призупинив конкурс на обрання голови ДМС. У Мінфіні заявили, що призупинення конкурсу не скасує його проміжних результатів.

 

20 березня Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб складе по 24 тисячі гривень.

 

10 квітня Роман Насіров подав позов до Кабінету міністрів України з вимогою скасувати конкурси на посади голів податкової та митної служб.

 

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

 

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.

 

 

Джерело: Громадське

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу