КИЕВ
20:59
Брюссель
19:59
Москва
21:59
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Аграрна партія вимагає відновити експортне відшкодування ПДВ для олійних культур

02 апреля, 11:52  Экономическая  Украина

Влада вкотре, цілеспрямовано і невиправдано, посилює фіскальний тиск на аграрний сектор економіки держави.

 

Так, парламент, ухвалюючи з порушенням регламенту бюджет 2018 року, затвердив правку до Податкового кодексу України - якою скасувала експортне відшкодування ПДВ для сої, насіння свиріпи й ріпаку.

 

Про це йдеться у Заяві Аграрної партії, направленій 2 квітня до Верховної Ради.

 

«Вершиною цинізму стало те, що цю норму ухвалили підступно, без будь-яких попередніх оприлюднень та обговорень із вітчизняними аграріями.

 

Тому, як показали наступні події, вона була категорично не сприйнята ними», - зауважив голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Скасування експортного ПДВ призведе до чергового дотування олігархічних власників переробних потужностей за рахунок малих та середніх сільгосптоваровиробників,

 

- вважають в Аграрній партії, зважаючи на фактичні обсяги виробництва олійних культур: соняшнику, сої і ріпаку, та наявні потужності для їх переробки.

 

«Аграрна партія твердо відстоює позиції створення додаткової вартості на українських підприємствах, зокрема і шляхом розвитку глибокої переробки сільськогосподарської продукції,

 

але виступає категорично проти досягнення цього шляхом зниження рентабельності виробництва сільськогосподарських культур, тобто за рахунок вітчизняних аграріїв», - йдеться у Заяві.

 

Аграрна партія закликає Верховну Раду ухвалити зміни до законодавства, які б забезпечили українським сільгосптоваровиробникам нормальні економічні умови для вирощування олійних культур.

 

«Зокрема, ми підтримуємо необхідність розгляду та затвердження Верховною Радою України законопроекту 7403-2, розробленого за участю фахових експертів та профільних аграрних асоціацій, як такого, що гарантуватиме відновлення бюджетного відшкодування ПДВ під час експорту олійних культур.

 

Члени Аграрної партії України спільно з громадськими асоціаціями неодноразово брали участь в організації і проведенні акцій, спрямованих на підтримку цього законопроекту», - сказано в тексті документу.

 

Як наголосив Віталій Скоцик, в Аграрній партії закликають провести професійні консультації та дискусії, спрямовані на оптимізацію державної підтримки і системи оподаткування аграрного бізнесу, та готові до конструктивної участі в них.

 

«Аграрна партія України як позапарламентська політсила, яка неодмінно буде представлена в наступному складі Верховної Ради.

 

Вже сьогодні ми здійснюємо напрацювання законодавства, що забезпечить ефективний розвиток економіки України,

 

зокрема через створення сприятливих умов для сільськогосподарського виробництва, переробки агросировини та експорту продукції з високою часткою доданої вартості», - нагадав лідер Аграрної партії.

 

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу