КИЕВ
11:15
Брюссель
10:15
Москва
12:15
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



В Україні доцільно запровадити систему онлайн-голосування, – Віталій Скоцик

12 февраля, 17:23  Политическая  Украина

Україна потребує кардинальної реформи системи управління державою, в основі якої повинні лежати стратегічне бачення та відповідальність за ухвалені рішення.

Про це сьогодні у Одесі заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

А для цього потрібно насамперед змінити виборче законодавство, що дозволить очистити Україну від влади, яка обстоює лише власні інтереси.

Його слід прописати так, щоб уникнути купівлі мажоритарних округів і дати можливість через виборчу систему пропорційно до відкритих списків привести до парламенту не лобістів власних інтересів, а професіоналів у різних напрямках, які працюватимуть злагоджено.

Політик зазначив, що величезна кількість зловживань під час виборів виникає через те, що ми досі голосуємо на папері.

Відповідно перемагають ті кандидати, які мають більше грошей та зв'язків.

Розв'язати проблему допоможе запровадження онлайн-голосування, як зробили у більшості розвинених держав та навіть деяких пострадянських країнах.

«Приміром, у Киргизстані 2 місяці тому відбулися президентські вибори.

Лише 8 відсотків територій на початку впровадження нової системи виборів було охоплено інтернетом. Відбиток пальця, сканування ока - все.

І в режимі онлайн відбувається все голосування в країні.

Жодної дискусії, хто переміг на виборах, тому що неможливо в такій ситуації підмахлювати результати», - пояснив політик.

За словами лідера Аграрної партії, також потрібно внести зміни до Конституції, щоб у регіонах замість обласних, районних та міських адміністрацій більше повноважень отримали органи влади при місцевих радах.

  Це дозволить ефективніше впроваджувати зміни саме в інтересах громадян, які люди зможуть проконтролювати.

Поки що ж статусу місцевого самоврядування не визначено, - зазначив лідер політсили.

Громади працюють фактично нелегально.

Тому слід ухвалити профільний закон, який врегулює їхню діяльність.

Однак, на жаль, ніхто з влади не хоче брати на себе відповідальності.

«У судовій системі проводять свою реформу, освітяни - власну, працівники медичної галузі з госпітальними округами теж запроваджують зміни.

І ніхто не несе ні за що відповідальності, немає повноцінної влади та коаліції, які керуватимуть змінами, а є лише тимчасові об'єднання для досягнення своїх економічних інтересів.

Єдина система управління державою нині відсутня. Її створення - одне з головних завдань для наступного парламенту», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу