КИЕВ
16:16
Брюссель
15:16
Москва
17:16
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Кредити МВФ потрібно спрямовувати у переробку, - Віталій Скоцик

26 августа, 13:08  Экономическая  Украина

Кредити МВФ потрібно спрямовувати у розбудову переробної промисловості. Це дозволить використати кредитні кошти з користю для країни і гарантувати повернення таких кредитів у майбутньому.

 

Про це заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик коментуючи відкладення розгляду про надання Україні чергового траншу МВФ.

 

"Головною причиною такого рішення є розуміння, що Україна не має потужностей, щоб вчасно і швидко повертати кредити. МВФ - це не благодійна організація, а тому уважно спостерігає за тим, як використовується її кредити. Враховуючи це, уряд мав би представити стратегію того, як він збирається налагодити виробництво, щоб мати змогу повернути ці кредити", - сказав Віталій Скоцик.

 

Економіст навів приклад розвинених країн. "США, Німеччина, Китай - це країни, які мають чи не найбільше боргів. Але їм продовжують надавати міжнародні кредити, бо всі розуміють, що ці країни зможуть повернути позичені гроші. В Україні ж вся економічна політика заточена на те, як витиснути з бізнесу більше податків, щоб повернути кредит і отримати новий. Проте майже нічого не робиться для розширення податкової бази, тобто збільшення економічно активних підприємств", - наголосив Віталій Скоцик.

 

Голова Аграрної партії України висловив думку, що за умови розумного використання кредиту МВФ, можна у два рази збільшити ВВП країни та створити більше двох мільйонів робочих місць.

 

"Це можна реалізувати, якщо б скажімо, ці кошти пішли на виділення дешевих кредитів хоча під 5-10 % річних для цільових програм фінансування пріоритетних галузей. Наприклад, таких, як зберігання і переробка сільгосппродукції, то вже за 2-3 роки ми могли б заробляти значно більше на експорті готової продукції. Орієнтовно можна було б у два рази збільшити український ВВП. Створити більше 2,5 мільйонів робочих місць. Забезпечити середню зарплату у аграрній і суміжних галузях на рівні 30 тис гривень на місяць. МВФ дасть гроші, якщо побачить покрокову стратегію розвитку держави. Поки що ж він бачить лише намагання залатати бюджетні діри. А державі без стратегії, як і компанії без бізнес-плану чи людині без заробітку, кредиту не дають", - підсумував Віталій Скоцик.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу