КИЕВ
11:28
Брюссель
10:28
Москва
12:28
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Політолог назвав дві причини чому Зеленський заговорив про другий термін

19 марта, 13:00  Политическая  Украина

З точки зору логіки політичного процесу, зараз заявляти, що президент йде на другий термін – зарано. Коли ще не завершився другий рік президентства, ніхто таких заяв не робить. Про це заявив політолог Володимир Фесенко.

 

причини, Зеленський, другий термін, політолог, Володимир Фесенко.

 

Втім він не бачить нічого дивного.

«У мене дуже просте пояснення тому, що відбувається. У нас, у принципі, всі президенти йшли на другий термін, єдине виключення – Янукович. При тому він також збирався, готувався, але зі зрозумілих обставин не міг цього зробити. Однак, як правило, про те, що президент піде на другий термін, заявляють або після третього року президентства, або наприкінці четвертого. Зараз дуже зарано», – каже політолог для dyvys.info.

Яка мета заяви про другий термін, Володими Фесенко називає дві причини.

«Перша причина полягає в тому, що оточення президента таким чином демонструє свою лояльність. І воно завжди зацікавлене в тому, щоби президент залишився (залишається президент – залишаються вони). Це традиційна ситуація, інтерес оточення і його ініціативи. Кучму теж переконували, щоб він на третій термін пішов», - каже експерт.

Друга причина, також суттєво пояснює, чому час від часу з’являються сигнали про це. Справа в тому, що опоненти Зеленського регулярно розповсюджують інформацію про те, що президент слабкий і що він сам піде.

«Я читаю це вже в багатьох інтерв’ю. Риторика, що президент – не політик, що він скаже «я втомився» і піде. Цей меседж розповсюджується навмисне, щоби створити уявлення, нібито президент ось-ось піде. Про це, думаю, знають і у Зеленського. Тому й вирішили спростовувати це таким чином – заявами про другий термін», – веде далі політичний експерт.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу