КИЕВ
13:49
Брюссель
12:49
Москва
14:49
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Ахметов почав підготовку до нового політичного сезону з Гройсманом та Саакашвілі, - Золотарьов

12 марта, 10:00  Политическая  Украина

 

Будучи найлояльнішим до адміністрації Володимира Зеленського, Ахметов все ж розігрує різні політичні комбінації, каже політолог - це помітно за медіаактивністю його ймовірних "підопічних" Володимира Гройсмана та Міхеїла Саакашвілі. ВІн почав підготовку до нового політичного сезону. Про це політолог Андрій Золотарьов.

 

Україна, політика, Рінат Ахметов, Володимир Гройсман, Саакашвілі

 

"Ахметов в цьому плані дуже прагматично "грає". Його не цікавлять дурниці, на кшталт політичних поглядів, він чітко розуміє, що може стане в нагоді владі, в даному випадку команді Зеленського. Я думаю, що йде підготовка до другого терміну (Президента - ред). Для цього потрібно робити конфігурацію політичного поля", - міркує Золотарьов в коментарі УНН.

 

І якщо Гройсман все ж розглядається як політичний проект, то політичний "аутсайдер" Саакашвілі використовується поки тільки для лобі бізнес-інтересів, продовжує політолог.

 

"Фактично, ми почули від Саакашвілі фразу, що Україна - це країна, де кидають іноземних інвесторів. По суті, через те, що йому не залишилося місця у великій політиці, йому нічого не залишається як фактично працювати лобістом, займатися лобіюванням олігархічного кооперативу. А при необхідності його можна буде використовувати і як політичний проект. Зараз він грає в бізнес-лобіювання, а далі буде використовуватися як політичний гравець", - пояснює політолог.

 

 

Днями Саакашвілі виступив з різкою критикою в бік Кабміну, назвавши українських чиновників "кидаловами" за те, що вони не платять борги перед інвесторами в "зелену" енергетику.

 

"Якщо ти дурний досить, що сюди зайшов, навіть якщо назад забрав частину того, що ти вклав, ти дуже щаслива людина. Бо зазвичай оббирають до нитки", - охарактеризував Україну Саакашвілі.

 

До цього він розкритикував роботу Тимчасової слідчої комісії ВР з оцінки критичної ситуації "Укрзалізниці" за те, що ті стали вивчати компетентність менеджменту Володимира Жмака та Іраклі Езугбая - колишніх підлеглих і соратників Саакашвілі.

 

Обидві сфери: і енергетика, і залізниця України - в зоні інтересів Ріната Ахметова.

 

Нагадаємо, 4 березня Президент Володимир Зеленський вивів Саакашвілі зі складу Координаційної ради.

 

Володимир Жмак - глава "Укрзалізниці", колишній перший заступник голови Одеської держадміністрації за Міхеїла Саакашвілі.

 

Іраклі Езугбая - директор з комерційної роботи та логістики УЗ, колишній глава залізниці Грузії при президенті Саакашвілі.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу