КИЕВ
09:32
Брюссель
08:32
Москва
10:32
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Якщо суд скасує санкції проти каналів Медведчука – рейтинг Зеленського "посиплеться" остаточно, - політолог

05 февраля, 09:00  Политическая  Украина

 

Якщо протягом найближчих тижнів суди зможуть скасувати блокування проросійських телеканалів, то українське суспільство зрозуміє, що влади в країні немає як такої, і рейтинг президента Володимира Зеленського "посиплеться" остаточно. Про це заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

 

 Санкції, канали, Медведчук,  рейтинг, Зеленський, директор Українського інституту майбутнього,  Вадим Денисенко, суд, оскарження

 

"Треба подивитися найближчі два-три тижні, що далі відбуватиметься. Якщо протягом трьох тижнів не відбудеться певних судових засідань, а насправді вірогідність їх існує, і ці судові засідання нівелюють указ президента – тоді можна говорити, що це була не спонтанна історія. І я не думаю, що це було спонтанно. Ця історія була дуже засекречена, про неї знали буквально кілька людей з найближчого оточення президента", – сказав він в ефірі програми "Час Ч" на "5 каналі".

 

"Наскільки я розумію, це був голова Служби безпеки Баканов і керівник адміністрації Єрмак. Всі інші заступники, принаймні кілька заступників на чолі зі Смірновим навіть не здогадувалися, що може бути ухвалене таке рішення", – вважає виконавчий директор УІМ.

 

"Найголовніше, на що ми повинні дивитися – чи будуть ці рішення скасовані через суди. Якщо вони будуть скасовані – рейтинг Зеленського "посиплеться" остаточно, і тоді ми розумітимемо, що насправді влади як такої не існує", – пояснив він.

 

"Треба розуміти, що не все так просто в юридичній площині. Тому що, з одного боку, є закон про санкції, з іншої – є закон про тероризм. І там є колізія між цими двома законами", – зауважив Денисенко.

 

Він додав, що ексзаступник голови АП Януковича Андрій Портнов обіцяв оскаржувати санкції в суді, і треба стежити за тим, чи зможе влада захистити в суді свої слова, що "вимкнені" канали є проросійськими і становлять загрозу.

 

"Ба більше, є українське законодавство, яке передбачає – якщо ти сказав А то треба говорити і Б. Значить, ми повинні були б уже сьогодні отримати за підписом генерального прокурора Венедіктової санкції на ті чи інші слідчі дії проти депутата Козака, якого звинувачують саме в терористичних діях проти України. Але поки що ми цього не бачимо, ми бачимо тільки А, але Б немає", – зазначив він.

 

На думку Денисенка, рішення Венедіктової стосовно слідчих дій у справі нардепа "ОПЗЖ" Козака мало б з'явитися ще вранці 3 лютого, але його немає досі.

 

"Якщо цього не буде зроблено в короткостроковій перспективі – будемо вважати, що це якась напівфейкова історія і ніхто нічого доводити до кінця не збирається", – наголосив він.

 

Він також прокоментував перспективи "завислих" подань СБУ на відкриття кримінальних проваджень від 2015 року щодо поїздок Медведчука, Рабіновича, Бойка та інших депутатів "ОПЗЖ" в Росію під час війни.

 

"Я думаю, що в найближчій і середньостроковій перспективі ніяких таких рішень робитися не буде. Було зроблене вчора рішення про три канали, а далі, я думаю, ніяких інших рішень ми, на жаль, не побачимо", – сказав політолог.

 

На думку Денисенка, заяви "ОПЗЖ" щодо імпічменту президенту Володимиру Зеленському не мають жодних перспектив втілитися в реальність.

 

"Політики продукують тексти. Ніяких реальних перспектив немає, це спроба працювати на публіку. І я думаю, що зараз вони почнуть "качати" референдум по зміні влади. Щось подібне вони почнуть робити – але говорити про реальну перспективу імпічменту з нашим законодавством неможливо", –

вважає він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу