КИЕВ
03:56
Брюссель
02:56
Москва
04:56
Пятница, 3 мая 2024

Новости



Політолог назвав претендентів «на виліт» з Кабміну

04 февраля, 09:00  Политическая  Украина

 

Весь Кабмін повинен бути відправлений у відставку, враховуючи низький рейтинг довіри серед українців до роботи членів Уряду. Точкова заміна неефективних міністрів, під якими хитається крісло, виглядає як косметичний ремонт і неготовність Президента Зеленського відправити Уряд у відставку. Про це заявив політолог Віталій Бала.

 

Політолог, Віталій Бала, кабмін, уряд, відставка, зеленський, уряд Шмигаля

 

“Зараз питання, пов’язані з точковим вирішенням нібито проблем із заміною окремих міністрів говорить тільки про те, що Зеленський не готовий відправляти Шмигаля у відставку. І весь КМУ за ним. У такий косметичний політичний спосіб намагаються нібито показати, що щось робиться”, — відзначив Бала в коментарі УНН.

 

Він наполягає на тому, що проблемні члени Уряду мають відзвітувати про свою продуктивність відкрито перед Верховною Радою та громадянами України. І результати їхньої роботи повинні бути конкретні та вимірні.

 

“Ось міністра економіки Петрашка викликали „на килим“ у профільний комітет зі звітом. Але це одне. Він має звітувати публічно у Раді, аби всі громадяни, які цим цікавляться, мали можливість побачити та почути. От хай прийде і скаже: „з того моменту, коли я прийшов, ситуація була така-то, я зробив таке-то“. І тоді ми б розуміли, що він взагалі рік робив. Бо економіка, м’яко кажучи, не в кращому стані... Ситуація критична, а ми ще й не розуміємо, що Петрашка зробив, аби її виправити”, — вважає Бала.

 

Серед міністрів, роботою яких невдоволені в політичних колах, політолог також назвав очільника Міністерства інфраструктури Владислава Криклія та віце-прем’єр-міністра України — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

 

“Уруський займається стратегічною промисловістю, специфічними питаннями. Треба, щоб спеціалісти розбирались наскільки ефективно чи неефективно вони там працюють. А по Криклію хай вже правоохоронні органи розбираються. З тою „Великою крадіжкою“, думаю, там все дуже не просто. Взагалі в КМУ в цілому випадкові люди, і це не правильно”, — підсумував політолог.

 

Нагадаємо, Відзначимо, комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку через два тижні заслухає результати роботи міністра економіки Ігоря Петрашка за 2020 рік. Саме за результатами цього звіту нардепи комітету оцінять ефективність Міністерства економіки, до продуктивності якого наразі є низка претензій. Так, політолог Володимир Фесенко назвав міністра економіки “ніяким” і розповів про невдоволення його кандидатурою та продуктивністю серед парламентських кіл.

 

Нагадаємо, за словами нардепа Буніна, міністр інфраструктури Криклій намагався змінити постанову Кабміну, щоб на посаді директора стратегічного державного підприємства “Украерорух” можна було без конкурсу залишити Андрія Ярмака.

 

Раніше Уряд на позачерговому засіданні звільнив заступника Уруського “за погану поведінку”.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу