КИЕВ
08:41
Брюссель
07:41
Москва
09:41
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Зеркаль іде у відставку через проросійську позицію Президента

20 ноября, 10:40  Политическая  Украина

 

З наступного тижня заступник глави МЗС Олена Зеркаль іде у відставку. За її словами, причина у її не бажанні дружити з Росією, а саме цього від неї вимагають на посаді.

 

Зеркаль відставка, Зеленьский, МЗС, Зеркаль іде з посади, Зеркаль уходит в отставку.

 

Про свої наміри вона розповіла в ефірі програми  "Он воно як" на 24 каналі.

 

"На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання – проведу процесуальне слухання в Гаазі по новому арбітражу, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому та утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла ", – наголосила Зеркаль.

 

"Мені потрібно зробити перерву. А щодо завдань, які переді мною стояли чи будуть стояти, – я завжди шукала собі щось, що мене цікавило, що було великим викликом, за що ніхто не хотів братися і мав сумніви, чи це можна зробити", – додала заступник міністра.

 

На запитання ведучого Дениса Бігуса, чому Олена Зеркаль не хочете залишитися в МЗС як частина системи, яка може робити спротив щодо Росії, дипломатка відповіла: "Я не можу робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента".

 

Зеркаль запевнила, що на момент інавгурації президента вона не бачила себе в Офісі Президента, і її призначили без її відома.

 

"Якщо повернутися до моменту інавгурації Зеленського, то через тиждень після цього в Гаазі відбувалися слухання, які я не збиралася залишати, тому що була не тільки агентом, але і представником держави. Для мене була важлива практична реалізація цього позову і досягнення результату", - відповіла дипломатка.

 

Вона зазначила, що тоді й мови не могло бути про те, щоб відійти від справ. "Крім того, це сталося не в той спосіб, як мало бути. На той момент так склалися обставини, що я не бачила себе в Офісі Президента", - прокоментувала Зеркаль.

 

"Указ президента вийшов до того моменту, як зі мною поговорили. Розумієте, ви для себе робите якісь висновки - чи можете ви працювати чи ні, вийде це у вас чи ні. Протягом інавгурації я зробила для себе висновок, що у мене не вийде, і про це сказала. Але в той час, коли я це говорила, вже вийшов указ", - заявила дипломатка.

 

Після того, за словами Зеркаль, вони поговорили і указ зник, а потім вона залишилася в Міністерстві закордонних справ.

 

"З точки зору, що ми будемо дружити з Росією, то я не той персонаж, який про дружбу, я все ж файтер (з анл. Fighter - борець). Я той, хто веде переговори і завжди представляє позицію, що відрізняється від бачення росіян. Тому що я з ними була в тристоронніх переговорах щодо газу, торгівлі тощо", - сказала заступниця міністра.

 

За словами Зеркаль, Україні просто потрібно будувати себе і взагалі намагатися проводити внутрішню політику, яка буде додавати нам позитиву.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу