КИЕВ
15:14
Брюссель
14:14
Москва
16:14
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Мало імовірно, що Конгрес США проголосує за імпічмент президенту Дональду Трампу, - політолог-американіст

14 января, 09:00  Политическая  Украина

 

Конгрес  США навряд чи  прийме рішення про оголошення імпічменту Трампу. По-перше, демократи мають досить хитку більшість, по-друге, республіканці не будуть зраджувати Трампу, адже вони вже думають про наступні вибори. Про це заявив політолог  Владислав Фарапонов.

 

Конгрес,  США,  імпічмент президенту Дональду Трампу,  політолог-американіст, демократи, республіканці Владислав Фарапонов, трампізм

 

"Зараз республіканці відчули на собі як почувались демократи в 2016 році. Тоді демократи втратили більшість в обох палатах Конгресу та програли президентські вибори. Але, я вважаю, що трампізм як радикальне явище проіснує не довго. Тобто, коли Трамп складе свої повноваження і втратить імунітет, то до нього можуть використовувати юридичні дії. Цей факт може дуже сильно послабити будь-які рухи в його підтримку. Але не слід і забувати, що є люди, які голосувати за Трампа тому, що не підтримували Байдена", - сказав  Фарапонов в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор" на телеканалі Еспресо.TV.

 

На його думку,  поняття трампізм досить суб'єктивне.

 

"Також хочу зазначити, що Байдену не слід забувати, хто йому передав країну. Це стосується всіх гілок влади. Наприклад, той факт, що Трамп призначив найбільшу кількість суддів Федерального Суду за всю історію США створюватиме певний дискомфорт для новопризначеного президента Байдена. Але з цим спадком Байдену потрібно буде рахуватись", - каже експерт.

 

Також політолог-американіст припустив, що імпічмент президенту Трампу не буде оголошено.

 

"Думаю, що Конгрес не прийме рішення про оголошення імпічменту Трампу. По-перше, демократи мають досить хитку більшість, по-друге, республіканці не будуть зраджувати Трампу, адже вони вже думають про наступні вибори. В цій ситуації, мені здається, що демократи просто не могли не відреагувати. Вони дійсно розраховували на 25 поправку Конституції США, а голосування про імпічмент було як застереження для Майка Пенса, якщо він не піде цим шляхом, то Конгрес розпочне процедуру імпічменту”, - зауважив Фарапонов.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу