КИЕВ
06:30
Брюссель
05:30
Москва
07:30
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У Київській обласній раді утворили коаліцію «Слуги», ОПЗЖ і «Батьківщина», - Цибулько

27 ноября, 09:00  Политическая  Украина

 

Наступне засідання Київської обласної ради буде напруженим. Оскільки  кулуарні домовленості "про рішення" коаліціантів зі «Слуг народу», ОПЗЖ і «Батьківщини» провести повну заміну лічильної комісії, яка і повинна встановити результати голосування за нового главу Київоблради. Про це заявив політичний експерт Володимир Цибулько.

 

Київська облрада, коаліція,   «Слуга народу», ОПЗЖ і «Батьківщина», політолог, Цибулько

 

«Коаліція трьох політичних партій – "Слуги народу", ОПЗЖ і "Батьківщини" – фактично формалізувалася 24 листопада на засіданні Київської обласної ради», - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Цибулько.

 

За його словами, сталося те, що експерти прогнозували і у що виборці не хотіли вірити.

 

«Вперше в облраді формалізовано широку коаліцію, у народі "ширку", за участі президентської партії "Слуга народу", проросійської ОПЗЖ та патріотично-опозиційної "Батьківщини". І відбулося це вчора під час засідання Київської обласної ради під наглядом, а також тиском представників [президента Володимира] Зеленського і [лідерки "Батьківщини" Юлії] Тимошенко", – повідомив Цибулько.

 

За його словами, оскільки процедура вибору глави облради передбачає таємне голосування, то для контролю його результатів депутатам трьох фракцій видали кулькові ручки різних кольорів: депутати від "Слуги народу" отримали із зеленим чорнилом, від "Батьківщини" – із червоним, представники ОПЗЖ – із синім. Цибулько додав, що цей факт зафіксували на відео і продемонстрували в сюжетах загальнонаціональних телеканалів.

 

У підсумку за кандидата від "Слуги народу" Олександра Склярова проголосувало 38 депутатів, а за представника "За майбутнє" Ярослава Москаленка віддали 42 голоси – для перемоги йому не вистачило одного голосу. За словами політолога, формально за кількістю мандатів у трьох фракцій є 45 обранців, а цього мало би бути достатньо для обрання свого голови.

 

"Проте голосування показало, що 45 голосів за це рішення все-таки немає, як і немає тотальної одностайності у бажанні, зокрема, "слуг" спільно голосувати з депутатами Медведчука – Путіна", – заявив Цибулько.

 

Нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук очолює політраду цієї партії і є кумом президента Росії Володимира Путіна.

 

За інформацією політичного експерта, наступне засідання Київоблради запланували на 27 листопада. Таке рішення ухвалили на засіданні тимчасової президії, участь у якому взяло лише три фракції партій із п'яти, які пройшли до облради.

 

"У ньому взяли участь лише представники "Слуги народу" – Олександр Поляруш (у 2010 році балотувався до Білоцерківської міської ради від Партії регіонів), "Батьківщини" – Андрій Засуха (син одіозних регіоналів з родини Засух) та ОПЗЖ – Валерій Ксьондзенко. Зате представницю "Європейської солідарності" Тетяну Семенову і представника "За майбутнє" Ярослава Добрянського навіть не попередили", – написав Цибулько.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу