КИЕВ
08:01
Брюссель
07:01
Москва
09:01
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У Львівській ОТГ буде більшість опозиційна до Садового , – політолог

25 ноября, 11:00  Политическая  Украина

 

Якщо б переміг Олег Синютка, то у Львові була б монолітна влада, але через те, що переміг Садовий, буде досить жорстка конкурентність політичного процесу у Львові, і вона буде не завжди делікатною.

 

Львів, Львівська  ОТГ, більшість, Садовий, політолог,  Олег Синютка, ОПОРА,  Тарас Радь

 

Про це під час прес-конференції заявив координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами у Львівській області Тарас Радь.

«Враховуючи меморандум, який піписали ЄС, «Варта» і «Свобода», рада Львівської ОТГ буде чимось подібна до ЛМР 6-го скликання 2010-2015 років – буде сильна більшість, яку можна назвати антимерською. Якщо у 6-му скликанні майже дві третини  мандатів мала «Свобода», то цього разу це буже більшість на чолі з ЄС. Очевидно, це суттєво вплине на те, як функціонуватиме ЛМР наступних 5 років», – розповів Тарас Радь.

Водночас переконлива перемога на виборах Андрія Садового може змінити ситуацію більш віддаленій перспективі.

«Те, що ми спостерігали під час виборчого процесу, може перейти в сесійну залу. Припускаю, що  впродовж тривалого часу в ЛМР буде сильна більшість, яка суттєво впливатиме на процеси управління містом. Одне з перших питань, яке доведеться розглядати міській раді – це бюджет на 2021 рік. Думаю, тут проявляться перші конфронтації, і лінія розлому між більшістю та міським головою», – уточнив у коментарі Дивись.info.

У випадку ж якщо одна з трьох фракцій вирішить зайняти нейтральну позицію, то більшість стане доволі хиткою.

«Якщо одна з фракцій цієї  більшості, наприклад, «Варта», займе позицію нейтралітету, то сильна більшість із сильної стане кволою. Запас міцності буде мінімальний, не прийде два депутати і більшості уже не буде. Ми бачили таке наприкінці цієї каденції, коли вихід 5 депутатів з фракції «Самопоміч», «розсипав» чинну більшість. А такий варіант у перспективі не можна виключати. Достатньо буде одній із фракцій зайняти позицію нейтралітету, то більшість у якийсь момент може стати меншістю», – каже Тарас Радь.

Наразі ж новообрані депутати будуть шукати своє місце у новій раді.

«Наприклад, я не чув публічної позиції майбутньої фракції «Голосу» – чи доєднаються вони  до більшості, чи до коаліції меншості, приставши до «Самопомочі», – каже експерт.

На його думку, ймовірно, продовжиться протистояння новобраної обласної та міського голови Львова, адже, можливо, новим головою облради буде представник ЄС.

«Думаю, що лінія протистояння Львів-область нікуди не зникне, адже було б логічно, якби головою ЛОР став представник ЄС. Партія з найбільшою кількістю голосів має преференції», – каже Тарас Радь.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу