КИЕВ
16:34
Брюссель
15:34
Москва
17:34
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Попри те, що у Молдові змінився лідер, Росія і надалі нав’язуватиме свою політику, - політолог-міжнародник

18 ноября, 12:00  Политическая  Украина

 

Роль Росії особливо не зміниться. Вони й в подальшому просуватимуть концепт «пострадянського простору», що для них є дуже важливим й це зазначено у Стратегії національної безпеки РФ. Про це заявив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

 

Молдова, лідер, вибори,  Росія,  Антон Кучухідзе,  Молдова, лидер, выборы, Россия, Антон Кучухидзе.

 

За його словами, роль Росії у Молдові після програшу Додона не ослабне, бо у республіці залишаються механізми впливу з боку Кремля на будь-яку владу.

 

«Вони будуть формувати власну політику в регіоні. Більше того, намагатимуться «продати» США та ЄС зони впливу, спробують вибороти регіон під свій вплив. Наприклад, в Придністров’ї залишаються російські військові. Це посилення присутності. Тому якихось значних змін ми не побачимо», — сказав Кучухідзе у коментарі «Слово і діло».

 

Політолог відзначив, попри те, що у Молдові змінився лідер, Росія і надалі нав’язуватиме свою політику.

«Путін навіть поздоровив Санду із перемогою. Все стане зрозуміло, коли відбудеться зустріч лідерів. Але глобально, Росія не має наміру полишати цей регіон, тому дуже великі шанси, що все залишиться так як є. Навіть є ризики, якщо Санду щось зробить не так, то Кремль цим скористається, бо в Молдові багато регіонів є проросійськими і від цього нікуди не подітися», — додав він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу