КИЕВ
16:56
Брюссель
15:56
Москва
17:56
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Від успішної роботи переможців місцевих виборів залежить доля партій на наступних парламентських виборах, - Олександр Аліксійчук

17 ноября, 15:00  Политическая  Украина

 

Авторитет партій і їх  рейтинг залежатиме від того, як працюватимуть їх представники в органах місцевого самоврядування. Це важливо для майбутніх парламентських виборів, тому на місцевих і була така запекла боротьба. Про це розповів  поділився народний депутат України IХ скликання від  «Слуги Народу» Олександр Аліксійчук

 

Олександр Аліксійчук, вибори, партії, рейтинг.

 

«Якщо говорити про трансформацію адміністративно-територіального устрою країни в частині реформи децентралізації, то ми замість 490 районів, що існували ще з далеких радянських часів, отримали 136. Відбулося також і укрупнення громад. Замість 11 694 (міських, селищних, сільських рад) тепер на території України утворилися 1 469 громад», - розповів експерт  виданню «Коментарі».

За його словами, реформа торкнулася не лише територій, в першу чергу відбулися зміни в функціоналі новостворених громад.

«Саме після виборів 25 жовтня всі без винятку вони переходять на прямі міжбюджетні відносини з Мінфіном. А це означає, що саме громади, через своїх місцевих депутатів, формують бюджет, шукають джерела його наповнення, адмініструють місцеві податки та розпоряджаються коштами платників податків. Крім того, держава допомагає громадам в частині освітньої та медичної субвенцій та через низку урядових програм субсидіювання різних секторальних галузей економіки», - говорить експерт.   

На його думку, від того, як обрані людьми управлінці керуватимуть громадою, залежить її  розвиток.

«А якщо ці люди представлятимуть ту чи іншу політичну силу, авторитет цієї партії ростиме і генеруватиметься в рейтинг. Всі ці економічні та політичні фактори стали причиною запеклої виборчої кампанії. Бо саме від успішної роботи переможців місцевих виборів залежить доля партій, що їх делегували в громади, на наступних парламентських виборах», - каже експерт.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу