КИЕВ
20:54
Брюссель
19:54
Москва
21:54
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Нове у справі Марківа: в Офісі президента розказали подробиці

22 ноября, 10:33  Политическая  Украина

 

Україна оскаржує вирок суду міста Павія, який засудив українського військовослужбовця до ув’язнення на 24 роки. Про це повідомили в Офісі президента.

 

справа Марківа, офіс Президента, суд Павія, дело Маркива, вбивство італійського журналіста Андреа Рокеллі.

 

20 листопада 2019 року Україна подала апеляційну скаргу на рішення Суду міста Павія від 12 липня 2019 року, яким військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа було визнано винним у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 24 роки. Розгляд апеляційної скарги Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року

 

"Україна глибоко розчарована вироком Суду міста Павія, який вражає несправедливістю та порушенням основних правових принципів, за якими засуджений Віталій Марків. Крім того, Україна вважає, що прийняття до розгляду цивільного позову проти України у національному суді Італійської Республіки порушує принципи міжнародного права, зокрема юрисдикційний імунітет держави, який ґрунтується на суверенітеті та рівності держав", - сказано в повідомленні прес-служби. 

 

Держава Україна висловлює готовність застосувати всі правові засоби задля забезпечення справедливості для Віталія Марківа та сподівається, що Італійська Республіка залишатиметься непохитною у дотриманні верховенства права.

Нагадаємо, 12 липня суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років в'язниці за ймовірну причетність до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі в травні 2014 року. 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу