КИЕВ
15:22
Брюссель
14:22
Москва
16:22
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Президент готовий на прямі переговори з Путіним для обміну

10 октября, 12:30  Политическая  Украина

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Україна готова до чергового обміну полоненими, й очікує вирішення цього питання на зустрічі «нормандського формату». Про це голова держави сказав 10 жовтня під час пресмарафону у Києві.

 

У разі ж, якщо зустріч «нормандської четвірки» буде відкладатися, за словами Зеленського, він буде шукати інший формат для вирішення питання обміну - зокрема, Мінськ і прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

«Я думаю, що рішення буде на зустрічі «нормандського формату». Якщо «нормандський формат» буде відкладатися через те, що не буде розведення, в Золотому триватимуть постріли, тоді ми будемо знаходити інші формати, щоб повертати наших людей. Один із них - «Мінськ». Інший, який спрацював, - мої переговори з Путіним. Я з приводу повернення наших людей і обміну готовий на ці прямі переговори», - сказав Зеленський.

 

Він також наголосив, що «ніхто ніколи не забуде жодної людини, яка перебуває в полоні на території Росії чи в Криму, чи на тимчасово окупованій території «ДНР» і «ЛНР».

 

«Існує поки що тільки два списки обміну: кримчани - у списку людей, про яких ми повинні говорити тільки з Росією, бо від «ЛДНР», бойовиків, це питання не залежить зовсім. Інший список - це люди, які перебувають на території «ДНР», «ЛНР». І третє - найскладніше питання - це люди, по яких немає підтвердження з боку «ДНР», «ЛНР», що вони там є, а ми знаємо, що ці люди там перебувають», - сказав Зеленський.

 

«Ці три питання: по перших ми готові хоч завтра. Російська сторона декларує, що без «нормандського формату» ми не дійдемо до вирішення цього питання. Тому я поспішаю з «нормандським форматом», - додав президент.

 

Джерело: radiosvoboda

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу