КИЕВ
19:17
Брюссель
18:17
Москва
20:17
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Макрон і Путін обговорили майбутню зустріч "нормандської четвірки"

09 сентября, 10:09  Политическая  Украина

Підготовка порядку і проведення чергового саміту «нормандської четвірки» стала однією з тем телефонної розмови, який провели президенти Франції та РФ, зокрема Володимир Путін виклав свої очікування щодо письмового закріплення "формули Штанмайєра".


 

 

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Кремля.


«Президент Росії відзначив доцільність ретельної підготовки порядку денного чергового саміту «нормандської четвірки», а також опрацювання тих рішень, які можуть бути схвалені лідерами за підсумками такої зустрічі», - йдеться в повідомленні.

 

У ньому також зазначено, що Володимир Путін торкнувся питання письмового закріплення "формули Штайнмайера".

 

"В даному контексті звернуто увагу на необхідність виконання Києвом домовленостей, досягнутих в ході попередніх зустрічей на вищому рівні в Парижі та Берліні у 2015 і 2016 роках, включаючи розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення і закріплення в письмовому вигляді "формули Штайнмайєра", - зазначено в документі.


В ході розмови також йшлося про обмін полоненими, який відбувся вчора, чому була дана «позитивна оцінка» обох сторін.

 

Під час розмови було закцентовано увагу на «безальтернативності мінського «комплексу заходів» як основи врегулювання», а також «підтверджено взаємну налаштованість на продовження конструктивної спільної роботи у рамках «нормандського формату».

 

 

 

 

 

Джерело:Укрінформ

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу