КИЕВ
16:42
Брюссель
15:42
Москва
17:42
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Нова Верховна Рада уже зареєструвала понад 120 проєктів законів і постанов

30 августа, 14:30  Политическая  Украина

Президент України Володимир Зеленський та народні депутати парламенту 9-го скликання за два дні зареєстрували понад 120 проєктів законів і постанов.

Такі дані оприлюднено на сайті Верховної Ради.


 

 

 

Зокрема, Президент у перший день роботи парламенту зареєстрував 26 законопроєктів і проєктів постанов, авторами інших документів виступили народні депутати з різних фракцій.


Серед зареєстрованих проєктів постанов більшість стосується організаційних і кадрових питань щодо початку роботи ВР нинішнього скликання та нового Кабінету міністрів, які вже ухвалені.


Водночас законопроєктами передбачається внесення змін до Закону "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель; до Закону "Про приватизацію державного і комунального майна", до Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг; щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню тощо.

 

Зареєстровано також законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади.


Крім того, парламентарії пропонують внести зміни до деяких законів щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України, протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури та запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом.


Пропонується також внести зміни до Закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні.


Як повідомлялося, у четвер, 29 серпня, відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради 9-го скликання, яке завершилося після другої ночі п'ятниці. На цьому засіданні народні депутати обрали керівництво ВР, затвердили новий склад уряду на чолі з Олексієм Гончаруком, призначили голову СБУ Івана Баканова, генпрокурора Руслана Рябошапку, попередньо схвалили проєкт змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності.

 

 

 

 

Джерело:Укрінформ

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу