КИЕВ
08:51
Брюссель
07:51
Москва
09:51
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Арсен Аваков може стати секретарем РНБО - Лещенко

23 августа, 17:00  Политическая  Украина
Арсен Аваков

Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова можуть призначити секретарем Ради національної безпеки і оборони, повідомив у Telegram-каналі народний депутат Сергій Лещенко, посилаючись на джерела. За його словами, вже скоро стане відомо, наскільки це правда.


 

"Вчора за один день отримав з двох різних джерел слух про те, що Арсена Авакова можуть відправити на посаду секретаря РНБОУ", - написав депутат.


За його словами, одне джерело має відношення до правоохоронних кіл, друге - до медійних. Лещенко додав, що вже на наступному тижні стане ясно, наскільки правдива ця інформація.


"Факт залишається фактом - просто звільнити Авакова, відправивши в небуття, Зеленському не дозволяє почуття подяки за нейтралітет міністра на виборах президента. Але МВС - ключове міністерство в будь-якій країні, і президент в ході консолідації влади просто не може віддати цю посаду представнику чужої політичної групи ", - підсумував Лещенко.


Президент України Володимир Зеленський 22 травня призначив колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони. 19 травня на той момент ще діючий президент України Петро Порошенко прийняв відставку Олександра Турчинова, який напередодні написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО.


У свою чергу Данилюк заявив про те, що зацікавлений у посаді прем'єр-міністра України, яку зараз займає Володимир Гройсман. Однак пізніш він зазначив, що зараз не бачить себе прем'єром, а хоче повністю сконцентруватися на своїй кар'єрі у Раді національної безпеки і оборони України.

 

 

 

 

 

Джерело:Дзеркало Тижня

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу